
שנתיים לפטירתו של הרב יונתן זקס: בישיבות ובאולפנות של רשת אמית החליטו להנציח את מי שהיה רבה הראשי של אנגליה ומגדולי ההוגים היהודיים בדור האחרון בשילוב לימוד תורה משמעותי יחד עם קידום ידיעת האנגלית של התלמידים.
התלמידים יצורפו לקבוצות הווטסאפ שנפתחו בידי תלמידי הרב זקס ובהן עולים רעיונות, דברי תורה וחידושים על פרשת שבוע באנגלית שהקליט הרב זקס בחייו.
"אנחנו עסוקים כל העת בדרכים לחיזוק לימוד התורה יחד עם לימוד השפה האנגלית שנדרשת לכל תלמיד ולכל בוגר." אומר ד"ר אמנון אלדר מנכ"ל אמית.
"אין סיבה שלא לחבר את לימוד תורת חיים עם העצמת הידיעות באנגלית גם במסגרת למידה אחרת ובמקצועות אחרים. הרעיונות של הרב זקס עוסקים בחיבור בין עולם הקודש לתיקון העולם שהוא התיקון של כל יחיד ויחיד יחד עם תיקון כללי. זו זכות לדאוג להנצחתו וללמוד את תורתו בישיבות באולפנות ובתיכונים הדתיים של אמית".