נתניהו בחתימת ההתחייבות להסדרת ההתיישבות הצעירה
נתניהו בחתימת ההתחייבות להסדרת ההתיישבות הצעירהצילום: דוברות

ראשי סניפים בולטים בליכוד, וראשי פורומים אידאולוגיים שלחו הבוקר (רביעי) מכתב לראש הממשלה המיועד נתניהו ולח"כ יריב לוין, בבקשה לדאוג להסדרת ההתיישבות הצעירה, בהתאם להתחייבות נתניהו לפני הבחירות.

פעילי הליכוד עומדים על כך שהתנועה תוביל את ההסדרה, כחלק מאחריותה האידאולוגית להתיישבות ביהודה ושומרון ותעגן אותה בקווי היסוד של הממשלה הבאה.

יהונתן טל, מנכ"ל פורום מלוכדים - שריכז את הפעילות בליכוד בנושא אמר כי "מספר ימים לפני הבחירות, שמחנו לשמוע את נתניהו אומר שהסדרת ההתיישבות הצעירה תעלה בישיבת הממשלה הראשונה. שום ספין לא ישכיח את העובדה הזאת. הסדרת ההתיישבות הצעירה זה לא עוד מהלך שנועד לכיפופי ידיים - אלא המהלך המוסרי והצודק ביותר שעל ממשלת ישראל בהנהגת נתניהו לעשות ובהקדם האפשרי".

"נתניהו, אנחנו בחרנו בך, אל תפקיר את ההתיישבות הצעירה. אל תשתמש בה כדי לנסות לקחת לסמוטריץ׳ תיק כזה או אחר. תשאיר חותם בהיסטוריה של ההתיישבות במדינת ישראל", הוסיף טל.

המכתב שנשלח לנתניהו וליריב לוין
צילום: ללא