
ח"כ שלמה קרעי דוחה אפשרות שהממשל האמריקני יצליח להשפיע על מינוי השרים בממשלת נתניהו הבאה.
בראיון ל-103FM אמר קרעי: "עם כל הכבוד, אנחנו בשנה ה־75 לעצמאותנו כאן. אנחנו מכבדים מאוד את ארה"ב, אבל יש לנו ציבור, דמוקרטיה, שהעם אמר את דברו בקלפי בהתאם למה שהתחייבו המפלגות, ואני חושב שראוי ונכון לממש את ההבטחות האלה".
"אנחנו לא מוכרים את עצמאותנו בעבור חופן דולרים. עם כל הכבוד. ארה"ב צריכה את מדינת ישראל לא פחות משישראל צריכה את ארה"ב. אלה יחסים של כבוד מתוך עוצמה והכרה בעצמאות ובחוזקה שלנו", הוסיף.
לגבי המשא ומתן הקואליציוני העריך קרעי כי "בשבועיים הקרובים זה ייגמר להערכתי, אבל זה טבעו של מו"מ - צצות בעיות וכל אחד מנסה להוביל את האג'נדה ומה שהוא הבטיח לבוחרים שלו וזה בסדר. אנחנו לא נגיע להערכתי גם לשבוע האחרון של ה־28".
"אני חושב שבצלאל סמוטריץ' הציג תוכנית נפלאה על השינויים הנדרשים במערכת המשפט בקמפיין הבחירות שלו, ואני חושב שבסופו של דבר תיק המשפטים הוא משמעותי מאוד עבורו", הוסיף.
הוא ציין כי "לפי מה שאני שומע מתוך החדרים, מהתדרוכים שלהם, הם לא מדברים על ג'וב בכלל, הם מדברים על מהות. בסוף נתכנס לאנשהו, ואם מדברים כאן על מהות, אז בסופו של דבר יגידו 'טוב, אנחנו רוצים א', ב', ג', ד''. אולי מדרישה לשר ביטחון, זה בסוף יתקמט לדרישה לכמה נושאים מהותיים שחשובים. אני מעריך שזה הכיוון. נראה בשבועיים הקרובים".