אביחי פרץ
אביחי פרץצילום: סתיו ברקאי

אביחי פרץ בן ה-37 אמנם משחרר היום שיר ראשון, אבל את דרכו המוזיקלית הוא התחיל כבר בגיל 18, כשעוד היה תלמיד בישיבת איתמר.

אביחי מספר כי הוא הוקסם מהאפשרות להביע את עולמו הפנימי באמצעות שירה, ולכן התחיל לכתוב ולהלחין שירים המביאים לידי ביטוי את ההתמודדויות היומיומיות שלו. בהמשך הוא התגייס לגדוד 51 של גולני ולקח חלק במבצעים התקפיים ברצועת עזה, ולאחר מכן הקים משפחה וחברה המספקת שירותי דיגיטל לעסקים.

"למרות מרחק הזמן והבחירות המקצועיות שלקחתי, המוסיקה נותרה משמעותית בחיי", הוא מעיד על עצמו, ואכן, מפגש עם המפיק אייל מזיג גרם לו להבין ש הוא צריך ללכת הכי רחוק עם המוסיקה שלו.

השיר "מילואים" נולד בדרך חזרה מאימון מפרך, ומתוך מחשבות על כל הפעמים שעשה סטופ למרוץ החיים, עלה על מדים ויצא לצבא. אביחי משרת במילואים כ15 שנה, ולמעשה רק בשבוע שעבר חזר משירות מילואים.

"בפעם הראשונה שאתה מגיע למילואים אתה חי בסרט שמדובר ב'גבעת חלפון', שזה שכונה ולא עושים כלום. באימון הראשון קורעים לך את הצורה ונופל לך האסימון שזה יותר קשה מהסדיר".

"השיר הגיע מתוך הבנה שלמרות החשיבות של שירות המילואים לביטחון ישראל- אין שיר שמייצג את המילואים כמו שהם באמת, שנותן את הכבוד והבמה למילואימניקים ומתאר את התחושות האמיתיות שנוצרות כשאתה עוזב אישה, ילדים ולימודים והולך לעשות שמירות בגיל 40".