
הליכוד פרסם הערב (שלישי) את רשימת הרפורמות והצעדים המתוכננים עם הקמת הממשלה הקרובה ובמרכזן היוזמה שבמסגרתה היועצים המשפטיים יוכפפו לשרי הממשלה - ולא יהיו עוד תחת סמכותה של היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה.
תחת הסעיף "רפורמה להבטחת המשילות ויכולת ביצוע מדיניות הממשלה" נכתב ברשימת הדרישות של הליכוד: "מעבר למשרות אמון בתפקידים מרכזיים במשרדי הממשלה ההכרחיים לשם ביצוע מדיניות הממשלה".
גורמים בכירים לעתיד בקואליציה אומרים כי מדובר ב"חלום ותיק" של הליכוד. המשמעות היא סירוס מוסד היועץ המשפטי לממשלה שכן כיום, אם שר מסוים מעוניין לבצע מהלך כלשהו - הוא צריך את אישור היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה. אם הדבר יקרום עור וגידים יהיה מדובר בלא פחות ממהפכה.
גורמים בכירים במשרד המשפטים אמרו לחדשות 13: "הצעת החוק מהווה סכנה גדולה. המשמעות היא מחיקה טוטלית של תפקיד שומרי הסף. הצעת החוק מאיימת באופן רציני על שלטון החוק במדינה. היא מסוכנת אפילו יותר מפסקת ההתגברות. זוהי למעשה הצעה לביטול מוסד היועץ המשפטי לממשלה".
הרשימה אותה פרסמו בליכוד מתייחסת לתחומים רבים בהם המצב הביטחוני, המלחמה ביוקר המחייה, התנאים של חיילי צה"ל, תחבורה, חינוך, משפט ומשילות ועוד.
בליכוד דורשים בין היתר: העלאת שכר חיילי החובה ב-20%, חינוך חינם 0-3, הרחבת מערך הגיור הממלכתי והנגשתו לציבור המעוניינים בגיור, ביטול רפורמת שאשא-ביטון והשבת חובת הבגרות בהיסטוריה, תנ"ך, ספרות ואזרחות.
עוד דורשים: בלימת הבנייה הבלתי-חוקית וההשתלטות על שטחי C, מימוש מתווה אביתר בהתאם להחלטת הממשלה היוצאת, הסדרת ההתיישבות הצעירה לרבות חיבורי חשמל ומים, הבטחת המשך הפעילות של הישיבה בחומש.
אתמול נרשמה פריצת דרך במשא ומתן להקמת ממשלה: יו"ר הציונות הדתית בצלאל סמוטריץ' צפוי להתמנות לשר האוצר, ומפלגתו תקבל גם תפקיד שר במשרד הביטחון שיהיה אחראי על ההתיישבות ביו"ש. דרעי ייהנה מחבילת פיצוי נאה תמורת הוויתור על התפקיד וימונה לממלא מקום ראש הממשלה ושר הפנים, ועוצמה יהודית של בן גביר תקבל את תיק החקלאות במקום הנגב והגליל.
ש"ס תקבל גם את תיק הדתות ותיק הנגב והגליל שהובטח לעוצמה יהודית. הפיצוי למפלגתו של בן גביר צפוי להיות בדמות תיק החקלאות - שהיה אמור להינתן לישראל כ"ץ.
