בראיון לערוץ 7 קורא חבר הכנסת אלמוג כהן לעבור מהגנה להתקפה בעקבות הפיגוע המשולב והרצחני הבוקר (רביעי) בירושלים.
בראשית דבריו קובע חבר הכנסת כהן כי מדובר בפיגוע ש"תוכנן היטב על ידי חוליה שידעה מה היא עושה. הוא תוכנן הרבה לפני הראשון לחודש", הוא אומר ורומז לאותם המייחסים לפיגוע רצון לכאורה להביע עמדה טרוריסטית לנוכח תוצאות הבחירות והרכב הממשלה המסתמנת.
באשר למשמעות הקריאה שלו לעבור להתקפה, מפרט חבר הכנסת כהן ומבהיר: "התקפה זה להתחיל להעניש ענישה קשה מאוד, אם זו ענישה קולקטיבית של כל הכפר ממנו הגיע המחבל, לחזור לתקופת החיסולים הממוקדים, שיפחדו לעלות לרכבים שלהם, ובעיקר מדובר בגישה תפיסתית של יציאה מהגנה להתקפה. הרי בהגנה ניתן לטעות רק פעם אחת, אבל אנחנו כל פעם טועים ומשלמים מחיר כבד. הגיע הזמן להגיע למיטות שלהם ולהקיז כמה שיותר דם של מחבלים".
על ההגעה של חברי מפלגתו לזירת הפיגוע כפי שהיה באירועים קודמים, אומר כהן, שלא עלה בידו להגיע למקום בשל מקום מגוריו הרחוק, כי מדובר באקט של הזדהות והשתתפות לצד רצון לקרוא למנהיגות לפעולה.
"ההגה עדיין לא בידיים שלנו", הוא מזכיר. "עוד לא הצלחנו להרכיב ממשלה. אנחנו עמלים על זה מאוד מאוד קשה ואני מאמין ומקווה כשתהיה ממשלת ימין מלא מלא נדע למשול באמת ולא לפספס את ההזדמנות שקיבלנו מהבוחר".
על הטענות לפיהן נכון רצוי וראוי לסגור את ההסכמים במהירות האפשרית ולתת לממשלה החדשה לצאת לדרך, אומר כהן כי הטענות מופנות כלפי מי שלא עומד בהסכמים. "אנחנו עמדנו בהסכמים וגם שימשנו מבוגר אחראי, הפרדנו בין הניצים ותיווכנו ביניהם. כשצד אחד לא עומד בהסכם אחרי שנלחצו הידיים הטענות מופנות אליו ולא אלינו".
