
שאלה:
שלום פנינה, לפני שנתיים נפרדתי מבחור אחרי קשר של חמש שנים.
היום אני בת 39 והוא בן 44, היה לנו ברור שאנחנו בדרך לחתונה - אבל משהו קרה והוא עזב. הייתי מרוסקת, חוויתי דיכאון למעלה משנה וחצי, לא הסכמתי לשמוע על שום הצעה אחרת.
עכשיו אני מתחילה לחזור לעצמי, וקיבלתי הצעה מצוינת, אבל אני מתלבטת אם אני באמת פנויה לקשר חדש.
מצד אחד, אני לא רוצה חלילה לרמות את הבחור שיבוא וישקיע, בעוד שאני ארגיש שאני לא באמת פנויה. מצד שני, אולי בזכותו אמצא את הכוחות להמשיך הלאה? אני לא מדברת על 'ריבאונד' אלא על משהו אמיתי, קשר נכון ובריא. מה לעשות? לוותר על ההצעה או להיענות לה?
תשובה:
שלום יקרה, ראשית הצטערתי לשמוע על קשר כל כך משמעותי שארך 5 (!) שנים שהסתיים ללא חתונה. הדיכאון שתקף אותך הוא מובן לגמרי, לצד חוסר היכולת לשמוע הצעות חדשות. טוב שלקחת את הזמן להתנתק ולהתאבל, בקשר ארוך כזה ודאי הייתה אהבה גדולה.
בתוך זה ב"ה גייסת כוחות והנה את מתאוששת וחוזרת לעצמך. השאלה שלך בעצם היא עד כמה את פנויה כעת לקשר חדש והאם עצם הקשר הזה יכול לדחוף אותך קדימה ולהצליח. טוב שציינת כי אינך מתכוונת ל'ריבאונד' - שפירושו להיפגש עם מישהו רק כדי להתגבר על קשר קודם. בחירה כזו היא כמובן הונאה, ואינה מוסרית.
ישנם 2 עקרונות חשובים ביצירת קשרים זוגיים
הצלחת קשר תלויה בנו. במחשבות שלנו, בגישה הפנימית איתה אנחנו באים, ברמת הפתיחות שלנו ובאופטימיות. כל אלו חשובים הרבה יותר מפוטנציאל ההצעה עצמה.
כלומר, כדי להצליח בקשר - האחריות לרצות בו מונחת על כתפינו. חשוב להגיע באמונה פנימית שאני יכולה להתחתן. זו פתיחות חשובה מאין כמוה, מוכנות להתקרב, עין טובה לזולת. את כל זה עושים על-ידי נוכחות בחוויית המפגש, ולא מתוך 'עמדת החוקרת' שבאה לבדוק את ההצעה מקרוב.
אנא זכרי שכל בחור הוא שונה, והעובדה שהאחד שבר את ליבך אחרי 5 שנות קשר - אינה סימן לאיכות הבחור הבא. מחקרים מראים שדייטים ראשונים שהגיעו אליהם באופטימיות - הצליחו להימשך ולהבשיל, ב 50% יותר!
בלב שלנו יש רק מקום חנייה בודד, לאהבה במובן הזוגי. כמובן שלילדים, לחברים ולמשפחה ישנם שפע של 'חניות' בליבנו. מתוך כך – הדרך לבנות קשר חדש היא רק לאחר ניקוי הלב מנוכחותו של הבחור הקודם.
אפשר לעשות זאת בתהליכי עומק עם מאמנת או בעצמך: בכתיבה, בדיבור על מה שהיה ובחיבור להודיות שלך על כך שהקשר הסתיים. אם הבחור עדיין תופס חנייה בליבך, את עושה 'ריבאונד' בלי שהתכוונת לכך...
רק לאחר שהלב שלך משוחרר ופתוח לקשר חדש, בואי להכיר את הבחור שהציעו לך מתוך סקרנות והנאה, ומתוך רצון לקירבה והבנה. את ה'חוקרת' וה'מגששת' - זו שבאה ללקט מידע - השאירי בבית. בואי משוחררת ותהני מהפגישה.
לאור הדברים, מומלץ שתאמרי 'כן' להצעה החדשה - רק אחרי תהליך פרידה עמוק שתעשי ממקום אופטימי ומשוחרר. אם את כבר שם, בואי לפגישה בשמחה. אם לא – בדקי מה יעזור לך להגיע לשחרור הזה, כדי להגשים את החלום האמיתי שלך. החדשות הטובות הן שזה אפשרי. ראיתי וליוויתי בנות רבות שהתחתנו באושר, לאחר שהצליחו להיפרד מהבחור שחסם להן את הלב.
מאחלת לך שתזכי לבנות את ביתך בקרוב עם בחור מדהים!
גם אתם מרגישים שאתם מבזבזים את השנים הכי יפות שלכם - לבד? לא חבל? הירשמו עוד היום לפרויקט 252 ותוכלו להשתתף במגוון אדיר של סדנאות והרצאות מרתקות, שיראו לכם את הדרך הפשוטה והמהירה להתחתן באושר.
להרשמה מהירה לחצו כאן >>
