מלאכי רוזנפלד הי"ד
מלאכי רוזנפלד הי"דצילום: באדיבות המשפחה

בית המשפט הצבאי הרשיע את המחבל מעאד חאמד, על-פי הודאתו, בעבירות של גרימת מותו בכוונה (המקבילה לעבירת הרצח באיו"ש) של מלאכי רוזנפלד הי"ד בפיגוע ירי ב-29 ביוני 2015.

המחבל הורשע גם בניסיון לגרימת מוות בכוונה, בחברות ופעילות בהתאחדות בלתי מותרת ובעבירות ביטחון נוספות.

המשפט המאוחר התבצע בשל העבודה שהמחבל הוחזק במעצר ברשות הפלסטינית מחודש יולי 2015, עד לחודש אפריל 2022 ואז נעצר על ידי כוחות הביטחון הישראלים.

הוא הורשע בעבר, בשנת 2012 בקשירת קשר לביצוע ירי לעבר כוחות הביטחון ונגזרו עליו 12 חודשי מאסר.

כמו כן, היה עצור בשנת 2014 במעצר מנהלי בגין היותו פעיל חמאס המעורב בפעילות עדכנית.

על פי כתב האישום, הנאשם הקים חוליה צבאית מטעם ארגון הטרור חמאס, במטרה לבצע פיגועים נגד מטרות ישראליות, ותכנן, ביחד עם חברי חוליה נוספים, לבצע פיגוע ירי.

בין היתר, הנאשם ירה לעבר רכב פרטי שבו ארבעה נוסעים ישראלים, ביום 29 ביוני 2015. באירוע נרצח כאמור רוזנפלד הי"ד ונפצעו נוסעים אחרים. כמו כן, הנאשם הועמד לדין בגין פיגוע ירי נוסף מחודש יוני 2015.

בצה"ל אומרים כי "התביעה הצבאית עומדת בקשר עם משפחת רוזנפלד ומעדכנת אותה בהתפתחויות".

נזכיר כי המחבל נעצר בחודש אפריל לאחר שנמלט ממעצרו ברשות בפעילות של השב"כ בשיתוף הימ"מ וצה"ל. התברר שהוא קידום הוצאה לפועל של פיגוע טרור.

עם היוודע דבר בריחתו, הוביל שב"כ מבצע במטרה להביאו למעצר בישראל. שרה רוזנפלד, אימו של מלאכי, אמרה לחדשות 13 לאחר מעצר המחבל: "שום דבר לא יחזיר את הבן שלי. ידעתי שזה שירה הוא ברמאללה וחשבנו שאנחנו לא יודעים מה מצבו, אבל זה שאין חרטה והוא ברח כדי לבצע עוד פיגוע זה הדבר שהכי מטלטל אותי.

"זה אירוע מאוד מטלטל מהמון בחינות וכל מיני משמעויות. אני מודה לכוחות צה"ל. הרגשנו שכבר שכחו אותו ואותנו. עדכנו אותנו מהשב"כ רבע שעה לפני הפרסום וזו מחווה שריגשה אותי. אני בכיתי אחרי הטלפון הזה", הוסיפה האם השכולה.

אליעזר רוזנפלד, אביו של מלאכי, הגיב: "בשורות מרגשות, את מלאכי זה לא יחזיר, אבל איכשהו נעשה צדק. אני מרוצה מזה שכוחות הביטחון מנעו פיגועים נוספים. חיכינו ליום שהוא יעשה טעות".