הרצוג ובן זאיד
הרצוג ובן זאידצילום: עמוס בן גרשום/לע"מ

נשיא המדינה יצחק הרצוג נפגש היום (ב') עם נשיא איחוד האמירויות שייח' מוחמד בן זאיד בביתו הפרטי שבאבו דאבי.

בפתח פגישתם אמר הנשיא: "כבוד ותענוג גדול להיות כאן, להתארח בביתך ולהיפגש איתך. איחוד האמירויות מהווה בסיס מרכזי בתנועה לשלום באזור''.

הרצוג ציין כי ''הסכמי אברהם הם קונצנזוס לאומי במדינת ישראל, לכל הצדדים ולכל הפלגים בפוליטיקה הישראלית. שנתיים אחרי שנחתמו הסכמי אברהם, שהמריאו מעלה, עכשיו אנחנו צריכים להגיע לגובה שיוט, כלומר לשדרג את הקשר בינינו עוד יותר, לחזק אותו ולצרף עוד עמים להסכמי אברהם. תודה רבה על האירוח".

נשיא איחוד האמירויות, שייח׳ מוחמד בן זאיד, אמר: "תודה רבה על ביקורך, על שהגעת שוב לביתך השני. זה משמעותי לנו מאד. ביקורך משמעותי במערכת היחסים בין המדינות שלנו, שנבנתה בשנתיים האחרונות. בנינו גשר חזק מאד בין העמים ששנינו גאים בו".

בשיחה עם כתבים ישראלים באבו דאבי סיפר הרצוג: "מדברים על היהודים בהערצה, רוצים לצרף להסכם מדינות נוספות". עוד הוסיף: "המדינות הללו מעוניינות בשלום - יש שינוי היסטורי שנערך".

הרצוג הסביר כי ביקורו בבחריין ובאמירויות הוא הזדמנות לעשות ספירת מלאי במלאת שנתיים להסכמי אברהם, כלשונו. "זה התחיל כהסכם, הפך לקשרים בין מדינות ועכשיו שתי המדינות רוצות לשדרג את ההסכמים ובונים על לצרף עוד מדינות. זה הזרימה התודעתית שבפגישות. לכן הביקור הזה היה מאד חשוב, גם לישראל. רוצים לומר שיש חשיבות גבוהה מאוד להסכמי אברהם. יש לאמירתים גישה של לבוא בשלום ולא בקונפליקט".

"יש להם גישה של לבוא בשלום ולא בקונפליקט. הבחריינים מאד מאמינים בקשרים עם הקהילה היהודית. יצאו ספרים על הקשרים של המלכים ההיסטוריים עם היהודים. המלך נאסר הביא את הקהילה לגור בארמון כדי להגן עליה. מדברים על היהודים בהערצה. זה מראה על השינוי העצום בפרדיגמה בדיאלוג בין מדינות ועמים. זה מחייב את הצמרת הישראלית להבין שהאתגר הזה נמשך. האתגר של הסכמי אברהם זה בוודאי חשוב לכולם, וכולם מבינים את זה. יש שינוי היסטורי שנערך".

גורם בלשכת הנשיא סיפר: "יורש העצר נבחר לראשות הממשלה ובנה ממשלה, הוא מסתכל מסביב ורואה שכל מה שאיראן נוגעת בו הפך למדבר ושממה. השבר הגדול זה עיראק שהולכת ודועכת. הם רואים את עיראק בדאגה עצומה. מבחינת ביטחון ישראל היחסים האלה קריטיים".

הנשיא יצחק הרצוג עם מלך בחריין
צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ