
יו"ר עוצמה יהודית, ח"כ איתמר בן גביר, דורש מראש הממשלה בנימין נתניהו לקבל את תפקיד מ"מ יו"ר ועדת השרים לחקיקה, כך נודע לערוץ 7.
בן גביר התייחס לנושא בישיבת סיעתו בכנסת אחר הצהריים (שני) כשאמר: "דרשתי מעמד מחייב בוועדת שרים לענייני חקיקה, שיאפשר לי לוודא את מימוש היעדים הלאומיים".
הוא גם הסביר את הרקע לדרישתו. "לצערי בימים האחרונים אני שומע פתאום גמגומים באשר להמשך ההסכמים, גם בקשר למה שכבר נחתם וסוכם, בסעיפים הנוגעים למימוש המדיניות הזאת".
לדבריו, "יש פרק של אידאולוגיה וישבנו בחדרים סגורים ודיברנו עליה. יש פרק של עקרונות, ישבנו בחדרים סגורים, דיברנו וסוכמו דברים, אבל פתאום יש גמגומים בנושאים הללו".
"אני מבין שזה אולי בגלל לחץ התקשורת, אולי מסיבה אחרת, אבל מה שבטוח שבחדרי המשא ומתן בלילות האחרונים, ולא ישנתי בלילות האלה, שמעתי פתאום זמירות אחרות, שמעמידות בסכנה את היכולת שלנו להתמודד עם האתגרים הקשים שלפתחנו", הוסיף בן גביר.
"לכן, כדי לוודא שהסיכומים יתממשו, אנחנו עומדים על דרישתנו לקבל כלים משמעותיים שיאפשרו לנו להשפיע על החקיקה במדינת ישראל, אנחנו חייבים להעביר את חוק חסינות לחיילים ושוטרים, שיאפשר להם להתמודד מול מחבלים. חייבים להעביר את שינוי נהלי פתיחה באש, כאשר לצערי השר היוצא לא ממש מכיר את הנהלים שמגבילים את הלוחמים שלנו. הדרישות הללו הן דרישות מהותיות, בסיסיות ועקרוניות ורק זו הדרך להקמת ממשלת ימין מלא מלא", סיכם.
