הורים בבית הספר 'הגימנסיה הריאלית' בראשון לציון, קריית החינוך השש שנתית מקיף א', נדהמו לגלות כי ברשימת הסיורים לשנה הקרובה בבית הספר נעדרים סיורים לימודיים בנושא יהדות כגון אתרי מורשת או בתי כנסת.
הרשימה כוללת 18 סיורים, ביניהם: מפגש עם 'משפחה ערבית בת 13 דורות ביפו', 'נחלת בנימין – נשים, מגדר ומרחב', הרצאה בנושא זכויות אדם, סיור בשכונת נוה שאנן עם 'פליטים ומבקשי מקלט', מפגש עם עובדים זרים בשכונת שפירא ועוד.
חבר הכנסת עמיחי אליהו מעוצמה יהודית אמר: ''הנוער הישראלי מאבד את זהותו, במקום שילמדו על אבותינו והשורשים של העם היהודי והמסורת, על הלאומיות של מדינת ישראל. תלמידי ישראל צריכים להתחבר לתנ''ך. מערכת החינוך עושה הכל כדי שכמה שיותר להכניס תוכן פרוגרסיבי''.
מתן פלג, יו''ר תנועת אם תרצו הגיב: ''18 סיורים, אף אחד מהם לא בבית כנסת, לא באתרי מורשת יהודית, לא באתרי מורשת קרב. אבל כן ילמדו את התלמידים על '13 דורות' של ערבים ביפו. וכן יפגישו אותם עם 'מבקשי מקלט' – ללא שום איזון מהצד השני. שטיפת מוח בצורה הבוטה והמכוערת ביותר. ממש מהמקפצה. חייבים לתקן את מערכת החינוך, אחרת נגדל פה דור של אפיקורסים שיעזבו את המדינה''.
מעיריית ראשון לציון נמסר בתגובה: "במסגרת יום זכויות האדם שחל השבוע יוצאים תלמידי הגימנסיה הריאלית לסיור לימודי הכולל מפגש עם אוכלוסיות מוחלשות. מטרת הסיור היא העלאת המודעות בקרב דור העתיד לזכויות היסוד של כל אדם באשר הוא. כמו כן, במהלך שנת הלימודים מקיימים התלמידים מפגשים עם אוכלוסייה דתית וחרדית ומבקרים במקומות הקדושים ליהדות דוגמת הכותל. אין בכך כל סתירה, אלא דווקא חיזוק לפלורליזם התרבותי שבו דוגלת מערכת החינוך העירונית".