סגן-אלוף עזריאל אמור על חיסול המחבל שביצע פיגוע ירי במוצב עפרהדובר צה"ל

סגן-אלוף עזריאל אמור, מפקד גדוד שמשון, מתייחס הערב (רביעי) לחיסול המחבל שביצע פיגוע ירי סמוך למוצב עפרה.

"בשעות הצהריים אירע אירוע ירי לעבר לוחמים במוצב עפרה והם הגיבו בירי. המחבל התחיל במנוסה. כוחות הגדוד ביצעו חסימות והחלו במרדף. הכוח זיהה את המחבל, צמצם טווח וניטרל אותו. אני גאה בלוחמי הגדוד על ביצוע המשימה והחתירה למגע. נמשיך לפעול ולהגן על הגזרה ולייצר ביטחון לתושבים", אמר אמור.

סגן ר׳, סגן מפקד הפלוגה שניטרל יחד עם לוחמיו את המחבל, הוסיף: "בעקבות הכרות מעמיקה עם הגזרה, חדות וזריזות של הלוחמים שלי, זיהינו את הרכב החשוד ופתחנו במרדף אחריו. פרקנו מהרכב לכיוון המחבל, תוך כדי שהוא ירה לכיווננו, חתרנו למגע תחת אש והצלחנו לנטרל אותו. אנחנו מרגישים גאווה וזכות גדולה לספק את ההגנה לתושבים בגזרה ולעמוד במשימתנו".

נזכיר כי המחבל הפלסטיני ירה אחר הצהריים לעבר מוצב צבאי בשער האחורי של היישוב עפרה בבנימין. לא היו נפגעים. המחבל נמלט לכיוון הכפר עין יברוד. כוח צה"ל מגדוד שמשון של חטיבת כפיר ביצע ירי לעבר הרכב של המחבל - שהמשיך בנסיעה.

במהלך המרדף החשוד הבחין בלוחמים, יצא מהרכב וירה לעברם, הכוח השיב בירי וחיסל את המחבל. בצה''ל אומרים כי המחבל שנוטרל חשוד במעורבות במספר פיגועים בימים האחרונים.