צמאה תשפ"ג 2022: רחלי מושקוביץ, מנהלת תיאטרון לחישה משוחחת עם היוצרת הדס לוינשטרן בעמדת השידור של ערוץ 7 בכנס צמאה על ההתוועדויות הייחודיות לנשים במרוצת הכנס.

"שמורת טבע נשית", מגדירה זאת הדס ומספרת על השיח המיוחד בין המשתתפות המראיינות זו את זו, "זה לב בתוך לב. זו נקודה מאוד משמעותית בימים שבהם רק להגיד שנשים רוצות לשיר לנשים או לדבר לנשים זה תופס כותרות".

בהתייחס למאבק למען הופעות נשים לנשים, אומרת מושקוביץ: "השטח אומר את דברו. אנחנו כאן ורואים היקפים מטורפים של צימאון נשי ליצירה נשית. זה שהיום זה מגיע לכותרות זה רק בגלל שהדבר הולך ומתברר. כגודל המניעות גודל האמת שטמונה בו".

"כשהשאלות מתחילות לצוף וכל הבירורים עולים על הופעות לנשים, מתבררים דברים שמעולם לא היו וגם לא נשמעים בפשטות באולפנים, כי לא פשוט לומר למראיין ששואל למה להופיע רק לנשים שאפשר לתת הרבה תשובות אבל התשובה האמתית היא שזה רצון ה' ולפני שאני באה לעבוד את הרצון שלי אני באה לעבוד אותו".

לטעמה ולתפיסתה גם אם הדברים הללו אינם נאמרים בפשטות שכזו באולפנים, הם מתבררים והולכים בעבודה כיוצרות ובדרישת הקהל הצורך את האמנות הזו במעגלים הולכים ומתרחבים. "אלה דברים חדשים שהולכים ונשמעים וטוב שהם נשמעים. זה דגל חדש שזו זכות להרים אותו. השטח רוצה את היצירה הנשית המחוברת למקור ולשורש בטהרתה".