אוהדי הפועל חיפה
אוהדי הפועל חיפהצילום: פלאש 90

מצפון תפתח הרעה? בשנתיים הקודמות, הפועל חיפה נחשבה לאחת מקבוצות הבית הטובות בליגה כשזו רשמה 74% הצלחה במשחקיה הביתיים. העונה דווקא בחוץ חיפה לוהטת ובבית היא מתקשה לנצח במסגרת ליגת העל בכדורסל.

הערב (ראשון) רשמה חיפה סוף כל סוף ניצחון בית ראשון העונה בליגה, כשגברה על הפועל גלבוע גליל בתום דרמה גדולה בתוצאה 80:82.

חיפה, שבכל ניצחונותיה העונה קלעה מעל 85 נקודות ובמחזור שעבר ניצחה את הפועל גליל עליון בחוץ כמובן, כמעט ואיבדה את המשחק הביתי גם הערב למרות שהובילה לכל אורכו, אך גלבוע החטיאה את זריקת הסיום ורושמת הפסד ליגה חמישי ברציפות.

מאמן חיפה, שרון דרוקר שהפך למאמן ה-12 בתולדות ליגת ווינר סל עם 200 ניצחונות, חולף על פני דייויד בלאט בדרך למקום ה-11 בכל הזמנים.

מי שגם רשמה ניצחון ראשון בצפון, היא הפועל גליל עליון ששרדה גם היא מותחן גדול עם משחק הפכפך. איתי מושקוביץ הצעיר סחף את גליל עליון עם שיא קריירה של 23 נקודות ושבירת השיא שלו עצמו בפעם השניה ברציפות, לניצחון חוץ ראשון העונה בליגת העל בכדורסל, במשחק שהסתיים בתוצאה 98:94 מול העולה החדשה קריית אתא.

גליל עליון רושמת ניצחון ליגה 400 בכל הזמנים בעונה הסדירה וקוטעת רצף של שלושה הפסדים עם ניצחון ליגה חשוב במיוחד אך לא מכך, היסטורי במיוחד.