עליית יהודים להר הבית
עליית יהודים להר הביתצילום: מינהלת הר הבית

איסמאעיל הניה, מנהיג חמאס, אומר כי התנועה האסלאמית יצרה פרק חדש בעימות עם המפעל הציוני כשהיא משלבת בין ניהול מאבק לניהול מדיניות שלטונית, והמדיניות אינה באה על חשבון המאבק.

בנאום לרגל יום השנה ה-35 להקמת חמאס אמר הניה, כי "ירושלים היא לב הסכסוך עם האויב הציוני, והיא מבטאת את האמונה ועיר הבירה ומייצגת את הכותרת הכוללת המאחדת את עמנו ואת האומה (האסלאמית) שלנו בכל מקום וזמן".

בהקשר זה שיגר הניה איום כלפי ישראל: "לעולם לא נתיר ליישם את התוכניות הציוניות במסגד אל-אקצה או בירושלים באופן כללי".

בהתייחסו למדיניות "הייהוד" הישראלית בהר הבית אמר הניה: "הציונים אינם צריכים לסבור שהדרך תהיה סלולה להם בשושנים, אלא היא תהיה סלולה באש" ו"אם הממשלה הציונית תסבור שהיא יכולה ליישם את תוכניותיה בירושלים ובגדה (המערבית) אזי היא שוגה באשליות".

הניה הדגיש, כי חמאס "תקטע את היד אשר שתונף על מסגד אל-אקצה, והגדה המערבית תהפוך לאש ולהבה בפני הכובש" וכי העם הפלסטיני "יקבור את הממשלה (הישראלית) הזו בדרך לסילוק כל הישות (הציונית) מאדמת פלסטין".

הניה ציין, כי באיו"ש מתקיימת "אינתיפאדה חדשה ולחימה הולכת ומסלימה למרות ניסיונות הכיבוש לאכוף את שליטתו" ו"בני הגדה (המערבית) מבצעים פעולות גבורה (פיגועי טרור) בגדה המערבית ובתוך פלסטין הכבושה משנת 1948".

לדבריו, העם הפלסטיני לא ייכנע בפני מדיניות ישראל, שכן "אנחנו אלה אשר ניצוק משוואת (היחסים) בגדה (המערבית), ואנו בפני שלב חדש בעימות עם האויב, ונראה המשך לעמידה האיתנה, ללחימה ולפעולות (הטרור) בתוך הגדה (המערבית) וסביבה".