יצחק בנאי ז"ל
יצחק בנאי ז"לצילום: יונתן זינדל, פלאש 90

מאות בני משפחה וחברים השתתפו היום (רביעי) בהלוויית השופט בדימוס יצחק בנאי, שהובא למנוחות בבית העלמין שורש בהרי ירושלים.

בנאי הלך לעולמו בגיל 92 והותיר אחריו אישה ושלושה ילדים - הזמר אביתר בנאי, השחקנית אורנה בנאי והרקדנית אפרת בנאי. בנו הבכור, הזמר מאיר בנאי, נפטר לפני חמש שנים לאחר מאבק במחלת הסרטן.

יצחק בנאי ז"ל נולד בירושלים בשנת 1930. בשנת 1966 פתח לראשונה משרד עורכי דין משלו ושלוש שנים מאוחר יותר נבחר לכהונת שופט בבית משפט השלום. בשנת 1974 קודם לתפקיד רשם בבית משפט המחוזי. בשנת 1978 מונה לכהונת קבע כשופט בבית המשפט המחוזי בבאר שבע במהלכה נבחר גם לתפקיד נשיא. יצחק פרש לגמלאות בינואר 1999.

יצחק בנאי היה השני במשפחה של חמישה אחים, בהם הבכור יעקב בנאי שהיה שחקן קולנוע ותיאטרון, גברי בנאי שהיה חלק משלישיית "הגשש החיוור" ויוסי בנאי שקיבל את פרס ישראל לתיאטרון.

לפי הדיווח באתר "ynet"' בתו אורנה ספדה לו בהלוויה: "אבא שלי היה איש ענק ועניו. דרכך, אבא, הבנתי שאדם גדול הוא אחד שמבין מה חשוב - כמו למשל שהבן אדם לא שווה כלום".

לדבריה, "לא אהבת אנשים יהירים, הם נראו בעיניך כאנשים חוטאים. היית איש של אמת, לא סבלת זיוף ורוע. אהבת כל כך את השפה העברית. נהגת לומר שהעולם הזה מחורבן. 'נוח לו לאדם שלא נברא', היית אומר. לא הפסקת ללמוד - בשבוע שעבר המורה שלך לצרפתית עוד הגיע ללמד אותך שיעור אחרון. היית שופט שבתוך עמו יושב - את פסקי הדין שלך עוד לומדים סטודנטים בפקולטות למשפטים. היית ישר בדין, איש אמת וחסד. תחסר לנו, אבא".

בנו אביתר ספד: "אני רוצה לקרוא לכם את השיר של יהודה עמיחי שאבא מאוד אהב, הוא נקרא 'ציירים'. לאבא היו שלושה דברים הכי חשובים - אחד מהם זה בית כנסת. בשבת האחרונה פתחתי את הסידור והתחלתי לקרוא, והוא המשיך אותי בדיוק בטעמים ובהגייה הנכונה. הדבר השני היה אמא. כשהרופאה במיון שאלה אותו מה משמח אותו, הוא אמר 'אשתי'. במשך שנים הוא היה מתעורר באמצע הלילה, שותה יין וכותב לאמא מכתב אהבה - עשרות מכתבים כאלה נמצאים אצלנו".

אביתר אמר בבכי "לא מזמן אבא ביקש ממני שנשמור על אמא ונדאג לה. אני מבטיח לך, אבא, שנשמור עליה. לימדת אותי על ענווה, צניעות, יושר, נאמנות משפחה וזוגיות".