ראש מועצת אפרת, עודד רביבי, מטיל ספק בעצם הסיכוי להקמתה של ממשלת נתניהו החדשה. בראיון לערוץ 7 הוא אומר כי "הירידה לפרטים וההתעקשויות והמו"מ הקשה מדירים שינה בעיניי".

לטעמו "אנחנו קצת שוכחים שיש כאן מדינה לנהל, יש כאן אזרחים שמצפים לתשובות. אנשים שאמרו את דברם בקלפי ומפים לראות ממשלה שמבינה שהיא גם קיבלה סמכות, אבל גן אחריות לכלל אזרחי ישראל".

רביבי לא מגדיר את המו"מ הקואליציוני כסחיטה. הוא סברו שזו השיטה שאותה ראינו כל הממשלות שבשנים האחרונות. "אני לא אומר שאני אוהב את זה. במידה מסוימת אני אולי אפילו מופתע לטובה כי אחרי ממשלה שבה חבר כנסת עם שישה מנדטים תבע את כיסא ראש הממשלה, סברתי שאולי בממשלה הנוכחית יהיו ארבעה ראשי ממשלה ברוטציה, כי כל מי שקיבל יותר משישה מנדטים יחשוב שמגיע לו להיות ראש ממשלה. אז במידה מסוימת אנחנו חוזרים לפרופורציה, אבל אפשר לחזור ליותר פרופורציה, להבין שיש ייצוג יחסי, יש מפלגה גדולה שהיא הליכוד. כרגע החלוקה לא פרופורציונאלית, אבל אני מקווה שהיא תצא לדרך ותנהל את האירוע".

על הזעזוע של בני גנץ וגדי אייזנקוט מהעברת האחריות האזרחית ביהודה ושומרון לידיו של בצלאל סמוטריץ', אומר רביבי כי שניהם "שוכחים שכבר היה לנו סגן שר במשרד הביטחון, הרב אלי בן דהן, שכל תפקידו היה להל את המנהל האזרחי. בצלאל סמוטריץ' מגיע למו"מ עם מחברת לקחים על דברים שלא עובדים בשטח".

עם זאת הוא מעלה שאלה האם אכן נכון ששר האוצר הוא שינהל את ענייני המנהל האזרחי. "צריך לעשות עבודת עומק ולהבין למה המינהל האזרחי אינו אפקטיבי היום עבור חצי מיליון התושבים היהודים ביהודה ושומרון וכלפי 2 או 2.5 מיליון הערבים שחיים ביהודה ושומרון. מדבור במערכת שהוקמה בשנת 67' על פי המציאות החוקית ביהודה ושומרון, אבל הגוף הזה לא יודע לתת שירותים למי שנמצא שם היום".

באשר להתיישבות והאחריות הניתנת בידיה של אורית סטרוק, הוא אומר כי ברור שקצב הבנייה הואט ופיתוח התשתיות הופסק. "יש כאן אתגרים, יש אוכלוסייה שגדלה, יש ביקושים שהולכים וגדלים. מה ארגז הכלים שיינתן לאורית למימוש משנתה, אני לא יודע, אבל אין לי ספק שאנחנו חיים בכפר גלובלי וצריך לקחת בחשבון גם את האמריקאים ולא ניתן לומר שלא מעניינות אותנו אומות העולם. אנחנו רואים מה קרה לנו בשנייה אחת שבה אובמה לפני פרישה לא מטיל וטו על ההצבעה באו"ם ואנחנו סופגים את הנזקים עד היום. זה יכול להיות הרבה יותר דרמטי וכואב וצריך להבין את מגבלות הכוח, הסמכות והיכולת".

בהתייחס לביקורת המוטחת באיתמר בן גביר, מזכיר רביבי כי הצלחתו של בן גביר נובעת אך ורק מכך שמשטרת ישראל איבדה את יכולת המשילות שלה. "כשהמפכ"ל אומר שאמון הציבור יילך לאיבוד אם בן גביר יקבל את הסמכויות, זה אומר שהוא לא מסתובב ברחובות והוא לא יודע שלאזרחי ישראל אין היום אמון במשטרת ישראל. למשטרת ישראל יש תפקיד חשוב מאוד במדינה דמוקרטית, אבל הם נרדמו ולא מבצעים את משימתם. אנחנו רואים את זה במעברי החצייה, בגינות הציבוריות, בבתי הספר ועוד, מקומות שהם לא זירות אלימות ומתרחשים שם פשעים שהמשטרה לא פותרת. לכן הריאקציה היום היא בן גביר שדורש סמכויות. אם הייתה ממשלה מקצועית שיודעת לעבוד כנראה שלא היינו במציאות הזו".

האם קיים סיכוי שככל שהמו"מ מתמשך יחליט נתניהו לפנות לאפיק החבירה למפלגתו של בני גנץ? "אני לא רואה את זה קורה ואני לא רואה מתי יש זמן לעשות את זה. אמנם כבר היה יום אחד שבו הלכנו לישון במחשבה שהולכים לבחירות והממשלה נפלה, אבל בבוקר קמנו וראינו שנתניהו הצליח להקים קואליציה חליפית, אבל הקלפים כעת הם הרבה יותר קשוחים, החרמות האולטימטומים של 'לא אשב עם ההוא וההוא' בעיניי מתאימים למחוזות אחרים ולא לכנסת ישראל. הבניין הזה אמור לשרת את כלל אזרחי ישראל וחשיבה סקטוריאלית היא חשיבה מוטעית".