הרב יצחק בן שחר
הרב יצחק בן שחרצילום: ישיבת קדומים

הישיבה הגבוהה בקדומים קיימה השבוע (ג') ערב לזכרו של הרב מרדכי שטרנברג זצ"ל, ראש ישיבת הר המור שהלך לעולמו בשבוע שעבר.

הרב היה מוסר שיעורים גם בקדומים בו מתגורר בנו יהודה שהשתתף אף הוא בערב יחד עם רבני ותלמידי הישיבה והעלה זכרונות מבית אביו.

נשיא הישיבה הרב יצחק בן שחר אמר בכנס: "הרב מרדכי הביא את תורת ישיבות ליטא אל הדור החדש של בני ארץ ישראל. זהו דור שמחפש הבנה כללית וגדולה של התורה, והתורה של הרב מרדכי נתנה לו את המענה המתאים".

הרב חנן אדלשטיין, ר"מ בישיבת הר המור, סיפר על מידותיו של הרב: "הרב מרדכי היה כולו -לב טוב. רצון אדיר להיטיב לכל, ללא גבולות וללא מחיצות".

ראש ישיבת קדומים הרב אורי גנץ ספד אף הוא: "הרב מרדכי היה עבורנו דוגמא חיה ל'חכמת אדם תאיר פניו'. יכולנו לראות איך התורה קורנת מתוך אישיותו בצורה טבעית ומאירה."

צילום: ישיבת קדומים

את הערב סיכם הבן, יהודה שטרנברג, בדוגמא מהאהבה והאמון שהיו לרב בכל אחד: "אבא היה מלא אמון בבני אדם. פעם מישהו גרם לתאונה ופגע ברכב של אבא והזיק אותו. אבא לא לקח ממנו פרטים, אלא מסר לו את מספר הטלפון שלו, מתוך אמון מלא שהוא בוודאי יתקשר על מנת לסדר את התשלום".

כזכור, הרב מרדכי שטרנברג זצ"ל, ראש ישיבת הר המור, הלך לעולמו בשבוע שעבר בגיל 74 לאחר מאבק ממושך במחלת הסרטן.

הרב שטרנברג הותיר אחריו את רעייתו הרבנית מרים, ילדים ונכדים. הוא לימד בעבר בישיבת בית אל ובישיבת אור עציון. בשנים האחרונות הרב לימד בישיבות עטרת ירושלים, מעלה אליהו, עטרת נחמיה, בבית המדרש הקהילתי בגבעת שמואל ובמוסדות תורה רבים. תלמידים מישיבת שבי חברון היו באים לשמוע שיעורים מפיו בירושלים.

רבנים רבים המשמשים כר''מים בישיבות למדו בין השאר אצלו, והוא נחשב כבעל השפעה בלימוד העיון בישיבות מהמגזר הדתי לאומי.