דוד ביטן
דוד ביטןצילום: יצחק קלמן

ח"כ דוד ביטן (הליכוד) יחד עם איש העסקים ופעיל ההסברה איציק משה, פתחו היום (ראשון) את "שבוע ישראל" בגאורגיה בהדלקת נר חנוכה.

מאות המשתתפים מישראל ומגאורגיה, יחד עם עיתונאים מכלי התקשורת הגאורגית, הקשיבו לברכות על נר החנוכה ולשירת "מעוז צור".

הכנס שהתקיים במלון "בילטמור" בטביליסי שבגאורגיה, עסק בנושא הסברה, מלחמה באנטישמיות ועסקים, במסגרת "שבוע ישראל" שמארגן "בית ישראל" בגאורגיה.

מי שמוביל את הכנס הוא איש העסקים הישראלי-גאורגי איציק משה, שלפני מספר שבועות ניצל מחוליה איראנית שנשלחה לחסל אותו בשל פעילותו הציונית.

ח"כ ביטן אמר לערוץ 7 בפתיחת הכנס: "אנחנו לא מפחדים. אנחנו מייצגים את ישראל ואנחנו לא נפחד לבוא לכל מקום שיזמינו אותנו ואנחנו לא נרתע, לא מהאיראנים ולא מאנשים אחרים".

למרות היותו מטרה עבור האיראנים, משה לא מתכוון להפסיק בפעילות ההסברה שהוא עושה. "אני חושב שהגיבורים האמיתיים זה המשלחת, מאה איש שהגיעו לכנס בגאורגיה", אמר משה בשיחה עם ערוץ 7. "הם לא פוחדים ואני גם כן לא פוחד".

"אין לנו מותרות לפחד, לדחות ולבטל דברים", ציין. "על כן זאת התשובה שלנו, אנחנו ממשיכים בעשייה שלנו כי מי שמאמין בעשייה שלו הוא לא פוחד".