דגל להט"ב
דגל להט"בצילום: iStock

ארגוני להט"ב דתיים הודיעו היום (שני) על קיום עצרת תפילה לקראת הקמת הממשלה החדשה בראשות בנימין נתניהו.

"ביום ראשון, אור לב' בטבת, ה-25 בדצמבר, נקיים עצרת תפילה לשלום ישראל", נאמר בהודעת ארגוני הלהט"ב.

עוד צויין כי "קולות משסעים בחברה שלנו מקבלים כוח, זוממים לנשל אותנו מזכויותינו ולפגוע בנו, ומאיימים על שלמותו של עם ישראל".

לדבריהם, "עת צרה היא ליעקב, ובעת צרה - מתפללים. נתפלל שהממשלה החדשה תפעל לטובתנו ולא נגדנו, ושתרבה אור ולא חושך. נתכנס כולנו, שומרי שבת ויהודים של יום חול, נשים, גברים, להט"בים, סטרייטים, יהודים ומי שלא, נדליק נר שמיני ואחרון של חנוכה, נתפלל לאבינו שבשמים ונראה שאנחנו כאן. העצרת הינה פרי יוזמתם של פעילים בקהילה ושל חברותא".

יו"ר חברותא, שי ברמסון: "כמה מנבחרינו החדשים טועים לחשוב שהיהדות היא מונופול שנתון לגחמותיהם. לא ניתן לשנאה ולאפליה לדבר בשם היהדות, וניתן תשובה הולמת באמצעות העצרת הזו".

מנכ"ל חברותא, נתנאל שלר: "רבים מהקהילה שלנו הביעו חשש מתוצאות הבחירות, ובעיקר מהסמכויות שהשונאים שלנו עומדים לקבל. החלטנו לקיים את הפעילות המיוחדת הזו כמענה שמנתב את האנרגיות למקום יהודי וחיובי".

עצרת תפילת הלהט"ב
צילום: ללא