הרב יששכר היימן
הרב יששכר היימןצילום: באדיבות המצולם

בפוסט שכתב הרב יששכר היימן בדף הפייסבוק שלו הוא תיאר: "לפני כחודש קבלתי את הודעת הווטסאפ הבאה: שלום הרב היימן, כאן הרב וולפסון מישיבת הר הבית, כן, ברוך ה' יש דבר כזה, ישיבה על הר הבית. רצינו להזמין את הרב להעביר שיעור בהר ה' באחד מימות החנוכה. יושבים ב'בית המדרש' שבצד מזרח בע"ה לשיעור עם דפי מקורות.

''התרגשתי מאוד, ועניתי בשמחה ובלב רוטט. וואו. הפתעת וריגשת! ללמד תורה, להעביר שיעור, על הר הבית".

מאז השיעור הראשון בחנוכה אשתקד, הרב היימן הגיע פעם נוספת להעביר שיעור בן 25 דקות בהר הבית, בימי בין המצרים, והוא מתכוון להמשיך ולהעביר שיעורי תורה נוספים.

היו שותפים להוספת האור בהר הבית

"תודה רבה לבורא עולם שזיכני ללמד תורה, בפרהסיה, לעשרות אנשים, על הר הבית", סיכם היימן, ואמר כי הוא מתכוון להגיע מאז פעמים נוספות להעביר שיעורים בהר הבית.

והרב היימן לא היחיד. בשנה החולפת הגיעו עשרות רבנים להעביר שיעורי תורה באורך מלא על הר הבית, ביניהם אפשר למנות את הרב יובל שרלו, הרב גור גלון, הרב ד"ר דורון לדווין, הרב ישראל אריאל ועוד.

פנינו לראש ישיבת הר הבית, הרב אלישע וולפסון כדי להבין כיצד אירע השינוי מאיסור תפילה לפני כמה שנים ועד לשיעורי תורה מלאים.

הרב וולפסון, איך פתאום מתאפשר להעביר שיעור בהר הבית?

"הקביעות וההתמדה של ישיבת הר הבית יום יום בשטח, גרמו לשינויים גדולים מאוד באופי השהות של יהודים בהר וביחס המשטרתי. אנחנו מנצלים כל דקה משעות הפתיחה של ההר והמסירות של תלמידי הישיבה עושה את שלה. כבר למעלה משנה אנו מקיימים מדי יום שיעורי תורה בהר הבית, ומארחים עשרות רבנים נוספים".

הזדמנות נהדרת גם להחזיר את קול התורה להר וגם לקבל זיכוי למס לפני סוף שנת המס. לישיבה יש סעיף 46.

לתרומות באשראי לחצו כאן

לתרומה בביט לחצו כאן