
הרמטכ"ל לשעבר ח"כ גדי איזנקוט (המחנה הממלכתי) נאם היום (רביעי) במליאת הכנסת וקרא לליכוד להפסיק את חקיקת חוקי סמוטריץ' ובן גביר שיתנו להם שליטה נרחבת ביהודה ושומרון.
איזנקוט אמר כי ''מה שנקראים חוק בן גביר וחוק סמוטריץ' יביאו לפגיעה קשה באחת המשימות החשובות והמורכבות ביותר שיש לצה"ל – שנלחם באפקטיביות ונחישות לסיכול טרור ולספק ביטחון לתושבי ישראל. ועדין אני מציע לעצור את זה.
''לדעתי יש מטרה עמוקה, אולי נסתרת, להחליש את המערכות הביטחוניות ולהביא בטווח של שנה-שנתיים לפירוק המנהל האזרחי ובסוף להביא לפירוק הרשות הפלסטינית שמנהלת היום את החיים של 2.5 מיליון פלסטינים''.
''כרמטכ"ל שכיהן ארבע שנים תחת ממשלת ליכוד, אני יודע שהגישה שתהיה בתקופה הקרובה היא בניגוד מוחלט למה שאני הכרתי מהם. מדובר בצעדים חמורים מאוד– שיביאו לאסון למפעל הציוני וגלישה למדינה אחת או לחזון המדינה האחת שהוא נחלתם של לא מעט פלסטינים, ונחלתם של מיעוט במדינת ישראל''.
איזנקוט סיפר: ''בסקרים שאני מכיר 78% מאזרחי ישראל מתנגדים למדינה דו לאומית וצריך לודא שמתוך מצוקה פוליטית מיעוט לא יביא לפגיעה קשה במפעל הציוני ובמדינת ישראל כיהודית, דמוקרטית, בטוחה, שיוונית ומתקדמת''.
