לימור סון הר מלך
לימור סון הר מלךצילום: Olivier Fitoussi/Flash90

מפלגת עוצמה יהודית צפויה לקבל נציגות בוועדה למינוי שופטים - ככל הנראה על חשבון מכסת חברי הכנסת - כך דווח הערב (רביעי) בחדשות 12.

על פי הדיווח, לממשלה הנכנסת יהיו שני נציגים בוועדה. הראשון הוא שר המשפטים שמסתמן שיהיה יריב לוין ושרה נוספת. הנציגות של עוצמה יהודית תהיה מהמכנסה של חברי הכנסת ואחד השמות הבולטים לנציגות הוא של ח"כ לימור סון הר-מלך.

בקואליציה יוזמים מהלך לשינוי הרכב הוועדה ולשינוי הבחירה האוטומטית של נשיא בית המשפט העליון.

אחת הסיבות לשינויים הללו הוא הרצון של קואליציה הבאה למנות יותר שופטים שמרנים, שמלכתחילה יתערבו פחות בהחלטות הכנסת.

השותפות הקואליציוניות כבר הסכימו לשנות בקרוב את הרכב הוועדה לבחירת שופטים כדי שיוכלו להשפיע ביתר קלות על שני המינויים החדשים לבית המשפט העליון ועל זהות נשיא בית המשפט העליון הבא שצפוי להתחלף בעוד שנה אז תסיים נשיאת בית המשפט העליון אסתר חיות את כהונתה.

השותפות הקואליציוניות עדיין דנות על האופן שבו ישונה הרכב הוועדה למינוי שופטים וחלק מהמפלגות כבר הגישו את הנוסחאות המועדפות עליהן. כך, למשל, בציונות הדתית ובעוצמה יהודית מציעים להוסיף עוד שישה פוליטיקאים לוועדה.

הוועדה לבחירת שופטים מורכבת כיום מתשעה חברים, ביניהם נשיא בית המשפט העליון, שני שופטים אחרים של בית המשפט העליון, שר המשפטים ושר אחר שתקבע הממשלה, שני חברי הכנסת שתבחר הכנסת, לרוב נציג קואליציה ונציג אופוזיציה, ושני נציגים של לשכת עורכי הדין שתבחר המועצה הארצית של הלשכה.