משה גפני ויצחק גולדקנופף
משה גפני ויצחק גולדקנופףצילום: חזקי ברוך

המסרים - וההכחשה: על רקע המשבר בין יו"ר דגל התורה ח"כ משה גפני לראש הממשלה המיועד נתניהו, נטען הבוקר בסביבת גפני כי הועברו מסרים אליו מיו"ר יהדות התורה יצחק גולדקנופף לפיהם גולדקנופף לא צפוי לממש את חברותו בקבינט המדיני-ביטחוני.

זאת, חרף העובדה שהחברות בקבינט הוענקה לו במסגרת ההסכם הקואליציוני שנחתם מול הליכוד.

כך, נטען בסביבת גפני, מבקש גולדקנופף לפייס את עמיתו גפני ששיגר אמש מכתב לראש הממשלה המיועד בו הוא דורש לפתוח את ההסכם מחדש.

עם זאת, בסביבת גולקנופף מיהרו להכחיש את הדיווח. ''ההסכמים הקואליציוניים שנחתמו מדברים בעד עצמם, ככל ויהיה שינוי נעדכן על כך'', נמסר מלשכת גולדקנופף.

אמש שיגרו חברי דגל התורה מכתב לראש הממשלה המיועד נתניהו בו נאמר בין היתר כי "התפלאנו לשמוע שנחתם הסכם למרות שנושאים עקרוניים שהיו בינינו טרם לובנו ולא הגענו להסכמות".

"את המו"מ ניהלנו ביחד עם שותפינו מאגודת ישראל כפי שנהגנו תמיד, ולמרות שלא פעם התגלעו בינינו חילוקי דעות בסעיפים שונים, עשינו כל מאמץ מצידנו על מנת להגיע כגוש אחד ובמטרה אחת, כשלעיתים הסכמנו על דברים אף שלא הייתה דעתנו נוחה מהם. פעלנו מתוך גישה אחראית לאורך כל המו"מ".

"להחתמה נפרדת זו יש משמעות רבה. אי לכך, על דעת רבותינו, אנו דורשים לפתוח במו"מ מחדש שיכלול גם נושאים שהעלו נציגי דגל התורה במו"מ", כתבו אנשי דגל התורה לנתניהו.