
עונת 2022/23 בליגת העל בכדורגל הגיעה בסך הכל למחזור ה-15 שלה, אך כבר כמעט מחצית מקבוצות ליגת העל ביצעו חילוף בעמדה שעל הקווים.
מי שעשתה את המהלך השנוי במחלוקת ביותר העונה היא קריית שמונה שהחתימה את ניר ברקוביץ', מאמן סקציה נס ציונה בניגוד למקובל.
הערב (מוצאי שבת) קריית שמונה הצליחה אמנם לקטוע רצף של הפסדים עם תיקו דרמטי שחילצה מהפועל ירושלים, אך קל זה לא היה.
הצפוניים היו בפיגור מול הירושלמים החל מהדקה ה-34, משער עצמי של חבשי אך זה פיצה על כך עם שער שיוויון דרמטי שכבש בדקה ה-100 בבעיטת עונשין מ-11 מטרים.
בזמן שברקוביץ' סחט תיקו דרמטי עם קבוצתו החדשה, קבוצתו הקודמת אותה נטש בלי כל התראה מוקדמת, דווקא הרשימה בלעדיו כשניצחה את אשדוד בתוצאה 0:2 מצמד שערים מאורחים.
בכך ברחה נס ציונה מהקו האדום המוביל לליגה השניה בסיום העונה, בעוד קריית שמונה עדיין נמצאת במקום האחרון.