
מארטי פרטי, לוחם אש בן 37 מניו יורק, נעצר על ידי המשטרה לאחר שבחודש אוקטובר האחרון פגע בסוכה ואף הטיל את מימיו עליה.
מצלמות האבטחה המוצבות מול מרכז 'חב"ד ישראל' ברחוב 92 מזרח בניו יורק, תיעדו בחג הסוכות האחרון אדם המתקרב לסוכה בשעה 1:00 לפנות בוקר, בועט בה בכוח, ולאחר מכן מטיל את מימיו עליה. מיד לאחר מכן האיש נעלם מהמקום.
הכבאי היה ככל הנראה שיכור במהלך האירוע. במשטרת ניו יורק מנסים להבין אם גרם את הנזק לסוכה רק עקב שכרות או מתוך מניעים אנטישמיים. לדברי גורמים במשטרה המקומית המניע ככל הנראה אינו פשע שנאה.
מצלמות האבטחה תיעדו אדם נוסף שנכנס לסוכה בניסיון לעצור את פרטי מפגיעה במבנה. כבאי האש הושעה כעת מעבודתו למשך ארבעה שבועות ללא שכר, עד שתסתיים החקירה בנושא ויוחלט האם להעמידו לדין. במידה ויורשע הוא יאבד ככל הנראה את מקום עבודתו.
שעות ספורות לאחר מעצרו של פרטי אירעה תקרית נוספת, ככל הנראה על רקע אנטישמי, כאשר אלמונים ניפצו חנוכיה מקרח שהוצבה באותו מקום, מול 'בית חב"ד ישראל'.
הרב אוריאל ויגלר מחב"ד ישראל אמר כי הוא משוכנע שמדובר במעשה על רקע אנטישמי. "זה היה ללא ספק מעשה מרושע ומכוון. חנוכיית הקרח נשברה משני צדדיה", סיפר הרב ויגלר לאתר Jews of NY.