יין
ייןצילום: pexels

היכן מומלץ לאחסן בקבוקי יין סגורים?

באופן כללי המקום האופטימאלי לאחסון יינות מכל הסוגים והמינים הוא במקרר יינות ייעודי. כך שאם יש לכם את המקום והאפשרות לרכוש מקרר שכזה, אין כל ספק שמדובר בפתרון האופטימאלי לאחסון יין כמו שרדונה למשל.

במקרים בהם אין לכם אפשרות להצטייד במקרר שכזה, חשוב שתצרו תנאים חליפיים מתאימים. התנאים המומלצים הם אחסון במקום חשוך (שקרני השמש אינן יכולות להגיע אליו) כמו ארון סגור וחשוך. פרמטר נוסף שחשוב לשים עליו דגש נוגע לטמפרטורה – אשר אמורה להיות בין 15 ל-20 מעלות בסביבה שהינה לחה. יש לקחת בחשבון שטמפרטורה נמוכה מדי עלולה לגרום לפגיעה ביין וטמפרטורה שהינה גבוהה מדי תגרום לו להבשלה מהירה.

איך לשמור על היין לאחר פתיחת הבקבוק?

אז אם פתחתם כבר את בקבוק היין (ומסיבה כזאת או אחרת) לא סיימת לשתות אותו, בשלב הבא, יש לוודא שהיין מאוחסן בצורה המתאימה. באופן כללי, אחרי שפותחים בקבוק יין, הזמן המקסימאלי שניתן לשמור עליו ולהמשיך וליהנות ממנו הוא 4 ימים. בכדי לשמור על הטעם שלו בצורה המיטבית גם אחרי שהוא נפתח ההמלצה היא לסגור את הבקבוק באמצעות פקק ואקום ייעודי – פקק שכזה ימנע כניסת חמצן לבקבוק, מה שיכול לפגוע ביין.

על התיישנות יין

זה אומנם נכון שבלא מעט מקרים התיישנות יין יכולה להשביח את המשקה. אבל לא מדובר בעובדה שינה חד משמעית או גורפת לגבי כל סוגי היינות – ויש לא מעט יינות אשר התיישנותם עלולה לפגוע בטעמם ובאיכותם.

חשוב לציין שגם יינות אשר נמנים על הסוגים אשר משתבחים עם הזמן, עלולים להיפגע אם אותו הליך התיישנות יהיה ארוך מדי. לכן, לפני שרוכשים יין כדאי לבדוק אם הוא נמנה על ה"משתבחים" – ובכל מקרה יש לקחת בחשבון שהמתנה של יותר משנה או שנתיים עלולה לפגוע ביין. אם אתם תוהים אם היין אכן מתאים לשתייה, קחו בחשבון שבמידה ויין אדום שינה את הגוון שלו לכיוון של חום או אם קיימים משקעים שונים ביין, ההמלצה היא להימנע מלשתות אותו.

יינות לבנים אשר הגוון שלהם השתנה לצהבהב נחשבים גם הם לפחות מומלצים לשתייה – ולכן, עדיף להימנע מהם.

מהי הטמפרטורה המומלצת להגשת יין?

אם אתם רוצים לדייק את עצמכם גם בכל מה שנוגע להגשת יין ולוודא שאתם עושים זאת בתנאים האופטימאליים, חשוב שתשימו דגש על טמפרטורת החדר בה תגישו את היין.

כך שאם לדוגמא אתם מגישים יין אדום ההמלצה היא לוודא שהטמפרטורה היא בין 18 ל-24 מעלות צלזיוס לכל היותר – כאשר במידה ומדובר ביין הנחשב לכבד הטמפרטורה אמורה להיות גבוהה יותר בהשוואה ליין אדם אשר נחשב לקליל יחסית. אם אתם מגישים יין לבן, ההמלצה היא להגיש אותו בטמפרטורה שהינה יחסית נמוכה 10 עד 14 מעלות לכל היותר.

בסופו של דבר יין דורש יחס מיוחד ואם אתם חובבי יין ומבקשים להפיק ממנו את מקסימום ההנאה, הטעם והארומה, ההמלצה היא כן להשקיע את המאמצים הנדרשים על מנת לאחסן ולשמור אותו בתנאים הנכונים וכמובן, גם להקפיד ולהגיש אותו בטמפרטורה הנכונה – כאמור, במידה ותדאגו למקרר יינות איכותי דבר זה יכול לחסוך ממכם הרבה זמן והשקעה ולאפשר לכם להיות רגועים בידיעה שהיין נשמר בתנאים האופטימאליים.