ח"כ דני דנון מהליכוד דוחה את הפרסומים לפיהם הוצעו לו תפקידים שונים על ידי ראש הממשלה המיועד בנימין נתניהו בתמורה להסרת מועמדותו לתפקיד יו"ר הכנסת בסיעת הליכוד.
"אין לי שום שמץ של מושג איזה תפקיד אקבל, אין שום סיכום בנושא. לא הובטח לי שום תפקיד ולא קיבלתי שום הצעה", אמר דנון לערוץ 7.
מוקדם יותר פורסם כי נתניהו הציע לדנון לעזוב את הכנסת ולהתמנות ליו"ר קק"ל וכן הועברה הצעה נוספת לפיה דנון יקבל תיק בממשלה אך יידרש להתפטר מהכנסת במסגרת החוק הנורווגי.
מוקדם יותר הצביעה סיעת הליכוד פה אחד על מינויים של ח"כ אמיר אוחנה לתפקיד יו"ר הכנסת וח"כ אופיר כ"ץ לתפקיד יו"ר הקואליציה.
את ישיבת הסיעה פתח ראש הממשלה המיועד בנימין נתניהו. "בשעה טובה, גמר חתימה טובה. אני מבקש להודות לכם על המאמץ המשותף שהביא אותנו ליום הזה. השגנו את היעד. ציבור ענק במדינת ישראל, למעלה מ-2 מיליון ישראלים, הצביעו עבור המחנה הלאומי בראשותנו. נקים ממשלה יציבה לקדנציה מלאה שתדאג לכל אזרחי ישראל".
בפתח הדיון הודיע דנון שהחליט שלא להציג את מועמדותו מול ח"כ אוחנה כפי שתיכנן בתחילה. "אני מודה לראש הממשלה הנכנס נתניהו על כינוס הסיעה. כתנועה דמוקרטית חייבים לכנס את הסיעה באופן קבוע.
בעת הזו, ערב הקמת ממשלה חדשה האחדות בליכוד חשובה מכל. ברור לכל כי מאבק יצרי בתוך הליכוד יעניק תחמושת ליריבנו. לכן החלטתי לא להתמודד לתפקיד יו"ר הכנסת. אני מברך את חברי אמיר אוחנה שייבחר היום לתפקיד. אני בטוח שימלא אותו על הצד הטוב. בהצלחה אמיר".
עם זאת חברי הכנת דוד ביטן ודודי אמסלם מתחו ביקורת במהלך הישיבת על התנהלותו של בנימין נתניהו. הם תהו בקול: "מדוע סיעת הליכוד עד היום לא התכנסה. אנחנו לא יודעים מה יש בהסכמים הקואליציוני. זה לא הגיוני".
אמסלם אף התעמת עם נתניהו ודרש שלא יפריע לו לומר את דבריו.
