השר לשעבר, חבר הכנסת מתן כהנא, מספר בעמדת השידור של ערוץ 7 כי הוא מוטרד מאוד ממספר אלמנטים בהסכם הקואליציוני של הממשלה הנכנסת. "יש יותר דברים שאני מוטרד מהם מאשר כאלה שאני חותם עליהם".
דוגמה ראשונה לדבריו היא הפיצול במשרד הביטחון. "ביהודה ושומרון הולכים להיות שלושה שרי ביטחון, מה שייצר מצב מאוד מסוכן כשיש שר ביטחון קצוץ כנפיים שלא שולט במינהל האזרחי ולא במתפ"ש, בנוסף הוא לא שולט בגדודי מג"ב שעוברים להיות תחת השר איתמר בן גביר. זה יכול לייצר סכנה מאוד גדולה".
לטעמו אם השרים בממשלה הנכנסת היו סומכים זה על זה לא היה צורך בכל אותו פיצול. על הכניסה של השר בצלאל סמוטריץ' למשרד הביטחון כחלק מהמגמה לאזרח את ההתנהלות מול הישובים ביהודה ושומרון, אומר כהנא כי "מדובר בנושא מאוד מאוד מורכב מבחינת הדין הבינלאומי ולא בטוח שזה האינטרס כעת של ישראל במצב הנוכחי".
"ראיתי כבר שבצלאל סמוטריץ' מתראיין באנגלית ואומר דברים אחרים לגמרי וגם הוא כבר ויתר על החלת ריבונות ביהודה ושומרון. זה לא מפתיע כי גם איתמר בן גביר חתם על סטטוס קוו במקומות הקדושים כולל בהר הבית וגם הוא הפסיק לעלות להר הבית. שנה וחצי הם אוכלים לנו את הכבד בכפית על הדברים האלה, אבל פתאום הם מדברים אחרת. בוא נראה כמה מעלות ימינה הממשלה הזו תהיה".
כהנא מציין את דבריו של ראש הממשלה נתניהו לפיהן לא כל האמור בהסכמים הקואליציוניים גם יתממש. לטעמו גם ארבע קדנציות של קואליציה לא יספיקו כדי לחוקק את כל החקיקה הנדרשת כדי לקיים את ההסכמים שנחתמו. "לכן, אלו הסכמים רעים אבל האופטימיות היא שלא הכול ימומש".
"אני רוצה להוות אלטרנטיבה למפלגה שגזלה את המושג ציונות דתית ומייצגת מיעוט על הסקאלה הציונית דתית. יש רבים שהקול שלהם לא יבוא לידי ביטוי ואני מקווה להיות הקול של המתונים בהשקפותיהם הדתיות. אני רוצה להתמקד בענייני דת ומדינה, לחזק את זהותה היהודית של המדינה, לא מתוך כפיה כפי שנראה שהממשלה הנכנסת הולכת לעשות, וגם לעסוק בענייני ביטחון פנים", אומר חבר הכנסת כהנא בהתייחס ליעדים שהוא מציב לעצמו בקדנציה הבאה.
באשר לתפקודה של הממשלה הבאה הוא ממליץ להמתין ולראות כיצד הדברים מתיישמים בפועל. "בינתיים הדיבורים מאוד מטרידים ויש להם השפעה. למילים יש השפעה. כשבצלאל סמוטריץ' אומר להחרים אותי מבתי כנסת זה גרם לכך שרבנים מתגאים כשהם לא מושיטים לי יד ולא מגישים לי כוס מים, וזה גורם לאנשים אחר כך להוציא עליי פולסא דנורא ודין רודף ויש לזה השלכות. זה משפיע. גם בנושא הלהט"בים, אנחנו אנשי הלכה ומבינים שהדבר אסור, אבל מכאן ועד השיח שהם יוצרים המרחק גדול".
