אתר איסלאמי באינטרנט פרסם הודעה של ארגון הקשור לאל-קאעידה, "גדודי הקדוש אבו חפס אל-מסרי", בה הוא נוטל את האחריות לפיגוע ב-19 באוגוסט נגד מטה האו"ם בבגדאד.

בהודעה, שאת אמיתותה לא ניתן עדיין לאשר, נאמר כי "ההתקפה בעיראק לימדה את ארה"ב ואת האו"ם לקח", אותו מגדירים "ענף של משרד החוץ האמריקני".

"הפעולה המבורכת הזו חיסלה פושעים רבים, בהם סרג'ו ויירה דה-מלו", נכתב עוד בהודעה, בהתייחס לשליח האו"ם המיוחד לעיראק, שהיה בין 23 ההרוגים בפיגוע.

בהודעתו, מאשים הארגון את נציגות האו"ם בעיראק כי היא משמשת כמוקד שמטרתו להרעיב את העם העיראקי, "בהשתתפותו העקובה מדם של סדאם חוסיין מאז 1990".

מדובר במועד בו הוטלו הסנקציות הבינלאומיות על המשטר העיראקי בשל הפלישה לכווית.

ההודעה מותחת ביקורת קשה על ויירה דה-מלו, אותו היא מגדירה "ידיד של הפושע בוש". ההודעה, הקוראת לג'יהאד, מזהירה מפני "חורף מלא נקמה נגד אויבי האיסלאם".

המסמך נושא תאריך 19 באוגוסט, מועד הפיגוע נגד מטה האו"ם בבגדאד. הארגון החתום עליו מתקרא "גדודי הקדוש אבו חפס אל-מסרי", לזכרו של אחד מראשי אל-קאעידה, מוחמד עאטף, שמת בסתיו 2001 במלחמה באפגניסטן.

(א"ב)