מסגד אל אקצא
מסגד אל אקצאצילום: Nati Shohat/FLASH90

המפלגה הערבית המאוחדת (רע"מ), המייצגת בכנסת את התנועה האסלאמית – הפלג הדרומי, משגרת אזהרה לממשלת נתניהו מפני פגיעה במסגד אל-אקצה וניסיון לשנות את המצב הקיים על רקע ביקורו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר בהר הבית.

בהודעה שפרסמה ציינה רע"מ, כי ביקור בן גביר הינו "התגרות מסוכנת ברגשות כמיליארד מוסלמים הרואים במסגד אל-אקצה המבורך זכות אסלאמית בלעדית" ו"פגיעה באפוטרופסות האשמית הירדנית על מסגד אל-אקצה".

רע"מ הדגישה, כי מסגד אל-אקצה כולו בשטח של 144 דונם (כלומר כל שטח הר הבית) היו זכות בלעדית של המוסלמים ומקום השייך רק להם, ועל כן היא מתנגדת ל"פריצה" למקום של שרים או גורמים קיצונים אחרים, שכן "הדבר עלול לגרור את המדינה והאזור למצב של כאוס ואי יציבות".

כמו כן, קראה רע"מ לציבור המוסלמי בישראל ובירושלים להמשיך לעלות ולהתפלל במסגד אל-אקצה בשבחה את הפעילות של עמותת אל-אקצה והתנועה האסלאמית המסייעות להסעת מוסלמים למקום.

מסר ברוח דומה הביע גם חבר הכנסת אחמד טיבי (תע"ל, הרשימה המשותפת). בראיון לגל"צ אמר טיבי: "זה מסגד מוסלמי. נקודה. זה מסגד למוסלמים. נקודה. והתפילה שם היא למוסלמים. נקודה. אתם רוצים מלחמה רבתי? אגב, המשפט שאמרת למה לא להכשיר את דעת הקהל, בחיים, אבל בחיים, לא תוכשר דעת הקהל לפריצה של שר לביטחון פנים או ניסיון לשנות את הסטטוס קוו או תפילת יהודים במסגד אל-אקצה".

אמש קראה מפלגת הברית הלאומית הדמוקרטית (בל"ד) לציבור המוסלמי להגביר את הנוכחות המסיבית במסגד אל-אקצה ולתמוך בתושבי ירושלים הערבים בתגובה לניסיון לשנות את המצב הקיים במסגד אל-אקצה.