
חבר הכנסת אלמוג כהן מעוצמה יהודית מתכוון להיעדר מההצבעות מחר (רביעי) בכנסת, זאת במחאה על הפחתה של 3% בהטבת המס ליישובים מיתר, כרמית ודימונה. גם חבר הכנסת דודי אמסלם יעדר מחר מדיוני הכנסת, ובסביבתו טוענים שהוא לא חש בטוב.
לפי הדיווח בחדשות 12, כהן אמור היה להיות סגן השר שאחראי על מטרופולין באר שבע – אך המינוי לא יצא לפועל: רגע לפני ההצבעה בממשלה על מינויים, התברר שהחוק לא מאפשר מינוי של מעל 2 סגני שר במשרד.
למעשה, נתניהו עבר את מכסת סגני השרים האפשרית במשרד ראש הממשלה ולא יכול היה למנות את כהן. גם מאי גולן (הליכוד) לא קיבלה תפקיד מאותה הסיבה, והחליטה לעזוב את המשכן.
ח''כ כהן אמר בתגובה: "הוצע לי לכהן במקום כסגן שר הכלכלה ולהמתין לשינוי החקיקה שיאפשר מינוי יותר סגנים במשרד ראש הממשלה, אך סירבתי. אשרת את האזרחים והסיעה דרך הכנסת".