מיכל מרים
מיכל מריםצלם: אברהם קיציס עיצוב: יעל חוה

מיכל מרים, גרה בירושלים ואמא לחמישה ילדים, חוזרת כעת ליצור ומשחררת סינגל חדש בשם 'מאה שערים תל אביב'.

"הנפש של בעל תשובה היא נפש שמכילה בתוכה קצוות", אומרת מיכל שגדלה באורנית ולמדה בתיכון "אלון" לאמנויות ברמת השרון במגמת המוזיקה, אך לאחר הצבא חזרה בתשובה והתעסקה בבניית עולמה הרוחני. "היא מכילה מצד אחד את העבר החילוני, זיכרונות ואנשים ומצד שני את המציאות החדשה בחיי הקודש".

השיר החדש מדבר על היכולת להכיל ניגודיות ושוני בתוכנו, לכל אחד יש את "מאה שערים תל אביב" שבתוכו שהם למעשה מקומות קיצוניים בנפש שצריכים להביא לאיזון או לפחות לחיות יחד בשלום, מתוך הרמוניה.

בנסיעה מהמלון על החוף התל אביבי בדרך הביתה לשכונת הבוכרים בירושלים, עלה הרעיון לשיר. "במשך כל הנסיעה חשבתי על זה," היא משתפת, "על הנפש שמסוגלת להכיל קצוות ומעברים. מרחק של שעה וזה עולם אחר ממש. ומה קורה בדרך ממקום אחד לשני. מה קורה בבין לבין, בין הקצוות, במעבר".

"השיר נכתב בדרך. עברתי מקצה לקצה ובשניהם הרגשתי טוב. משניהם יש לי מה לקחת ובשניהם יש משהו שמפחיד אותי. ויש מקום לכל זה בתוכי. 'מאה שערים תל אביב'".