משה בן זקן (ראשון מימין) במימונה עם מירי רגב
משה בן זקן (ראשון מימין) במימונה עם מירי רגבצילום: Flash90p

שרת התחבורה מירי רגב ביקשה וראש הממשלה בנימין נתניהו הסכים לעלות לסדר היום של ישיבת הממשלה הקרובה את מינוי משה בן זקן לתפקיד מנכ"ל משרד התחבורה.

המינוי נתקל בהתנגדות נחרצת של נציבות שירות המדינה שקבעה שבן זקן "אינו כשיר לתפקיד". בתגובה להתנגדות ועדת המינויים אמר רגב: "פקידים, בכירים ככל שיהיו, לא יכולים להחליט במקום שרה נבחרת".

בכאן חדשות דווח אתמול כי יושב ראש יד לבנים, אלי בן שם, דרש לבטל את מינוי מקורבה של השרה רגב וטען כי בן זקן "לא עומד בתנאי הבסיסי ביותר- כיבוד זכר הנופלים". בן שם זועם בעקבות פוסט שכתב בעבר בן זקן נגד קצין צה"ל רס"ן רועי קליין שנפל במלחמת לבנון השנייה.

"במשך שנים אני נלחם כדי להשאיר את העיסוק בשכול מחוץ לשיח הפוליטי אבל האירוע הזה חריג בכל קנה מידה", כתב בן שם. "הרבה לפני ניסיון ניהולי או תואר כזה או אחר, משה בן זקן לא עומד בתנאי הסף הישראלי הבסיסי ביותר - כיבוד זכר הנופלים ומורשתם. הדברים נכונים תמיד, אך על אחת כמה וכמה כאשר מדובר על גיבור ישראל רועי קליין. אני מכיר ומוקיר את השרה מירי רגב ואני משוכנע שלא ידעה על ההתבטאויות הללו, אבל כעת משנחשפו, אני קורא לה באופן רשמי בשם משפחת השכול כולה: הסירי את מועמדותו לאלתר".

בשנת 2016, ערב יום הזיכרון, בן זקן כתב בפייסבוק פוסט על רס"ן רועי קליין שנפל במלחמת לבנון השנייה לאחר שקפץ על רימון בקרב בינת ג'בייל. הוא כתב שהוא "לא גיבור" וש"הכניס לוחמים לקו האש". לאחר האירוע בן זקן, ששימש כיועץ אצל שר הביטחון יעלון, ננזף והתנצל.