
שרת הפנים לשעבר איילת שקד לקחה פסק זמן מהזירה הפוליטית אבל ממשיכה לתחזק את נוכחותה ברשתות החברתיות, כשביום שישי אפתה חלות לשבת ועדכנה על כך את עוקביה באינסטגרם.
הגולשים לא נותרו אדישים מול מעיל העור שלבשה שקד אבל בעיקר הופתעו לראות אותה מורחת את החלות במה שנראה כמו ביצה - אחרי שהחלות כבר יצאו מהתנור והסתיים שלב האפייה.
במוצאי שבת מיהרה שקד לפרסם סרטון עם הסבר - מדובר בשמן זית ולא בביצה, שמורחים אותו על החלות כשהן עדיין לוהטות, וזה הטיפ שלה לחלות מוצלחות לכבוד שבת.
"אני רואה ששוב החלות התמימות שלי הצליחו לעורר תגובות ברשת", כתבה שקד. "אז פעם אחת ולתמיד אבהיר - קודם כל זה שמן זית ולא ביצה. טריק שלמדתי מקרן אגם שמשדרג את החלות בכמה רמות- מיד כשהחלות יוצאות מהתנור מורחים עליהן שמן זית ומלח גס. תנסו ותודו לי אחר כך".
הנה המתכון:
- 1 קילו קמח כוסמין מלא
- 2 כפות שטוחות של שמרים יבשים
- כפית שטוחה של מלח
- 1/2-3/4 כוס סוכר
- 3 כוסות מים חמימים
- 1/2 כוס שמן/זית
- 1 ביצה
- מערבבים את כל החומרים ולשים לקבלת בצק אחיד.
- מתפיחים שעה עד שעתיים.
קולעים ומפזרים שומשום מעורבב עם מלח.
מתפיחים עוד רבע שעה.
אופים על 180 מעלות כחצי שעה עד להשחמה.
מוציאים את החלה מהתנור וכשהיא עדיין לוהטת, מברישים שמן זית ומפזרים מלח גס.
בתיאבון!
