האתגר הבא של הממשלה החדשה כבר מעבר לפינה. בעוד כשלושה שבועות צריכה מדינת ישראל להעביר לבג"צ את תשובתה בנוגע לפינויו של המאחז הבלתי חוקי חאן אל אחמר.
לקראת הגשת התשובה, אומר לערוץ 7 יו"ר פורום עוטף ירושלים בועז עידו כי צריך למצוא את האומץ לפנות את המאחז, והוא מאמין שהפעם זה יקרה.
לדבריו עידו, "החשש הגדול הוא שמדינת ישראל תיתן תשובה, כמו התשובה שהממשלה הקודמת נתנה, וגם היא מתכננת להעתיק אותו 150 מטר ימינה או שמאלה, צפונה או דרומה, אנחנו לא יודעים, אבל בעצם להנציח את המאחז הבלתי חוקי הזה על כביש מספר 1. אנחנו מבקשים להתריע על הדבר הזה, שזה יהיה בוודאי ובוודאי אסון נורא ואיום, מאחר שזה כביש המוביל לירושלים עיר הבירה".
הוא מוסיף, "אנחנו מבקשים להזכיר גם לראש הממשלה שבעצם יש כבר פתרון נהדר, פתרון שמדינת ישראל כבר השקיעה בו יותר משבעים מיליון שקל, שנמצא שני ק"מ אוויריים מהמקום הנוכחי. המקום הזה, נמצא בשטחי C, באדמות מדינה, שמדינת ישראל השקיעה בו 35 מגרשים ל-70 בתי אב זה פתרון נהדר".
בהמשך דבריו, מסביר עידו את ההשלכות שנגרמות לתושבי יישובי האזור מהמשך ההשתלטות של הבדואים על אדמות באזור. "זה יושב על האדמות של כפר אדומים. אלו אדמות מדינה, עתודות הבנייה של כפר אדומים, וזה יושב על הציר המרכזי ביותר שמוביל לירושלים. זה לא רק ההשלכות לגבי התושבים, תושבי כפר אדומים, זה השלכות בכלל לגבי הציר המוביל לירושלים-ים המלח".
"אני מאמין שהפעם זה יקרה", עידו מנסה לשדר אופטימיות. לדבריו, "השכל הישר אומר שכן, ולא רק השכל הישר, גם החוק אומר. ביהמ"ש החליט כבר. צריך רק ליישם את זה. צריך אומץ להחליט ולעשות את זה. אגב, זה ייטיב גם עם התושבים שגרים שם. הם חיים בתת תנאים, וזה רק ייטיב עם כל הגורמים כולל כולם, חוץ מהרשות הפלשתינאית שממש ממש לא רוצה את זה. היא רוצה להמשיך את הכיוון הזה ולנצל את הבדואים שיושבים שם ואנחנו מתריעים על כך".
"יצירה של רצף בין רמאללה לבית לחם שבעצם מנתק את הציר שמוביל מירושלים לים המלח, זה בעצם הסיפור ואנחנו מתריעים לפני זה, ואנחנו חושבים שזה יהיה אסון. זו קטסטרופה, זה נורא ואיום. לכן, אנחנו מבקשים מהממשלה החדשה הזו, שהבטיחה עכשיו ואגב ביבי הבטיח את זה גם בקדנציה הקודמת, ואין שום סיבה שהוא לא יקיים את ההבטחה הזאת", סיכם.
