הרב דב ביגון ראש מכון מאיר התארח באולפן ערוץ 7 לקראת קבלת 'אות התפארת' מאת הקדתרה לתורה ולחוכמה אחרי כ-50 שנים של השקעה בהחזרה בתשובה במסגרת מכון מאיר שהקים.

"אני באתי מקיבוץ וכשהתחברתי ליהדות הגעתי למסקנה שאם זה טוב לי - זה טוב לכולם. התייעצתי עם הרב דרוקמן זצ"ל ועם הרצי"ה קוק זצ"ל ושאלתי אם כדאי להקים כתובת לאנשים שמחפשים יהדות ולעזור להם להתקרב - כי ישיבות לא בנויות לדברים האלה. התשובה היתה - 'בוודאי'", מספר הרב ביגון על תחילת הדרך.

מהר מאוד הובן על ידו הצורך ההולך וגובר במוסד ייחודי שיעסוק בחזרה בתשובה. "מי שמתחיל ביהדות צריך ממש לעסוק בא'-ב', לא רק של ההלכה אלא גם של האמונה. רוב התלמידים במכון והתלמידות במכון 'אורה' אלה חבר'ה בשנות ה-20 שמחפשים את מקומם בחיים וצריך לתת להם כלים להתמודד עם זה. במשך השנים צברנו כלים שבאמצעותם אנחנו יכולים לדבר אל הלב שלהם. הרב צבי יהודה זצ"ל אמר שחשוב לעשות זאת באהבה".

ואכן, הסיסמה אותה מוביל המכון היא "תשובה מאהבה", והרב ביגון מסביר אותה. "אתה צריך לאהוב את מי שברצונך להשפיע עליו. קודם כל לדעת להקשיב וכמובן לדעת להיות מחובר אליו ולעשות לא טוב - לא רק מבחינת תורה - אלא גם מבחינה אישית. צריך לאהוב את כל הבריות באהבה שאינה תלויה בדבר".

"המושג תשובה הוא לשוב אל עצמנו, להיות ישרים, להיות הגונים, לדעת לבנות קומה נוספת. תשובה שייכת לכולם. הדימוי של תשובה, לצערי הרב, כאילו אדם נפל וקם זו טעות. זה פשוט לא נכון. תשובה מבחינתי היא להיות אדם טוב. זה תהליך שאדם קם בו לתחייה. החבר'ה מספרים - 'נולדנו מחדש'. הכל בחיים משתנה, סדרי העדפויות משתנים", הוא מוסיף.

הרב ביגון רואה התעוררות הולכת וגוברת לחיבור ליהדות. "היום הנושא של יהדות הפך להיות רוחבי. רבבות מבקשים את זה. בקיבוץ שלי לא היה בית כנסת והיום אין כמעט קיבוץ שאין בו בית כנסת ומניין".

הוא נשאל מה היעד הבא שלו והצהיר: "צריך למנף את הרעיון של מכון מאיר, של תשובה מאהבה לארץ ישראל, עם ישראל ומדינת ישראל, כדי שיהפוך לשליחות של האומה. זו משימת הדור וזה הזמן לקדם אותה".