
ועדת אלבשן ממליצה להעלות את שכר הח"כים והבכירים ב-5.1%. שכר הח"כים המעודכן יעמוד על 47,583 שקל.
באתר כלכליסט דווח כי במשכורת הקרובה שכר הח"כים היה אמור לעלות אוטומטית ב-12.5% אך בהמלצה שהועברה הערב ליו"ר ועדת הכנסת אופיר כץ מבקשת הוועדה בראשות פרופ' יובל אלבשן כי חברי הכנסת יוותרו על 7.4% מתוך עליית השכר, ויסתפקו בעלייה של 5.1% שמשקפים את שיעור עליית השכר הממוצע במשק בשנה האחרונה.
הוועדה, בה חברים גם פרופ' יורם עדן וד"ר קרן בר חוה, מנמקת את המלצתה בכך שההעלאה של 12.5% בשכר "אינה הולמת את המצב הכלכלי הכללי המסתמן (לרבות ההיבט האינפלציוני), ואת הדוגמה שצריכים חברי הכנסת לשמש לציבור בכלל ולעובדי הציבור בפרט".
לפי המלצת הוועדה, שכר הח"כים יעלה מ-45,274 שקל כיום ל-47,583 שקל; שכר נשיא המדינה יעלה מ-64,673 שקל ל-67,971 שקל; שכר ראש הממשלה יעלה מ-56,345 שקל ל-59,218 שקל; שכר נשיאת בית המשפט העליון יעלה מ-104 אלף שקל ל-109,304 שקל; ושכר שר, יו"ר האופוזיציה ומבקר המדינה יעלה מ-50,673 שקל כיום ל-53,257 שקל.
שר האוצר בצלאל סמוטריץ' כתב בפייסבוק "שוחחתי עם פרופ׳ אלבשן לא מעט בשבועות האחרונים ואני מחזק אותו על מסקנות הוועדה. אנחנו לפני תקופה כלכלית לא פשוטה ונבחרי הציבור הם הראשונים שצריכים להתגייס ולהוביל את הדרך לכלל המגזר הציבורי".