מוריה כהן, דביר וילדיהם בבית המשפחה בשמעון הצדיק
מוריה כהן, דביר וילדיהם בבית המשפחה בשמעון הצדיקצילום: יונתן זינדל/פלאש90

בשעה טובה: מוריה כהן שנדקרה לפני שנה בשמעון הצדיק ילדה היום בת.

"קטונתי מכל החסדים. בשבח והודיה לה' יתברך על כל הטוב והחסד שעושה עימנו ו'לפיכך אנחנו חייבים להודות לך' זוכים אנו לבשר על הולדת ביתנו המתוקה", כתבה מוריה.

היא הוסיפה: "לפני שנה בימים אלו של חודש טבת ניסתה מחבלת ארורה לחסל ולהְשמיד אותנו כמשפחה בתוך ירושלים עיר הקודש. בחסדי ה' המרובים שנה אחרי, אנו זוכים לענות לה ולכל הרוצים לכלותינו, את תשובתינו הברורה אנחנו בוחרים להוסיף חיים! ובמיוחד להוסיף חיים בירושלים! זוהי גאולת ישראל!!! "ורחובות העיר ימלאו ילדים וילדות משחקים ברחובותיה" (זכריה ח',ה'). שנזכה לראות את ירושלים בתפארתה!מודים לה'! דביר מוריה וכל משפחת כהן שמעון הצדיק", חתמה כהן.

נזכיר כי כהן, תושבת שכונת שמעון הצדיק במזרח ירושלים, נדקרה בגבה כשצעדה עם ילדיה בצומת הכניסה לשכונה. המחבלת הדוקרת בת ה-15 נמלטה מהמקום לאחר הפיגוע ואותרה ונעצרה מאוחר יותר בבית ספר הסמוך לזירת האירוע.

בעלה של הפצועה: נמשיך לגור שם, זו השליחות שלנודוברות הדסה

דביר כהן, בעלה של מוריה שנפצעה בפיגוע הדקירה בכניסה לשכונת שמעון הצדיק, סיפר לאחר הפיגוע כי המחבלת שדקרה את רעייתו היא שכנה של משפחתו.

"היא היתה שכנה שלנו ומכירה אותנו. כמובן לא שכנים מהסוג שאני מבקש מהם ביצים או חלב. אנחנו סובלים מהם התנכלויות יומיומיות", סיפר כהן.

על הפיגוע אמר, "הייתי במילואים ולכן אשתי יצאה הבוקר עם חמשת הילדים ברגל. אחת השכנות הערביות שגרה בשכנות אלינו עקבה אחריה ונצמדה אליה. כשאשתי שהגיעה מרחק כמה עשרות מטרים מהבית, המחבלת דקרה אותה. הבן שלי צעק: 'אמא יש לך סכין בגב'. המחבל כנראה נבהלה מהסיטואציה וברחה. אם היא הייתה ממשיכה - אני לא יודע איך זה היה נגמר ולא רוצה לדמיין".

"אשתי מרגישה טוב. אנחנו נמשיך לגור בשכונה. זו חלק מהשליחות שלנו בעולם", הוסיף.