אני מניח שדגל ישראל יונף בהפגנה שיקיימו הערב מתנגדי התכנית שמציע שר המשפטים יריב לוין, כתיקון לתכנית שלפיה פועלת ישראל מאז המהפכה שהנהיג השופט בדימוס אהרן ברק לפני כשלושים שנים, תכנית שפגעה באופן חמור באיזון בין שלוש רשויות השלטון, נתנה כוח עודף וחריג לרשות השופטת ופגעה באופן חסר תקדים באמון הציבור ברשות זו.
אני מניח שדגל ישראל לא יהיה הדגל היחיד במקום. יהיו מפגינים שיניפו את דגל ה- להט"בים ויהיו מפגינים שיניפו את דגל האויב, דגלו של אש"ף – הארגון לשחרור פלשתין כולה! – ושל רשות הטרור הפלשתינאית. מטרת מאמר זה לתקוף את האנומליה של הנפת דגל האויב בחוצות תל-אביב.
לא זכור לי שהבריטים, בעיצומה של מלחמת העולם השנייה ובכל השנים שחלפו מאז, הניפו בראש חוצות את דגלו של האויב הגרמני. הם לא נזקקו לחוק ולמשטרה שימנעו את הנפת דגל האויב. הם עשו זאת מתוך הכרה ברורה שמעשה כזה הוא פסול. הם עם נורמלי.
ההמנון הלאומי "התקווה" כולל את המלים "להיות עם חופשי בארצנו". מטרת הציונות היתה מאז ומתמיד להיות עם חופשי בארצנו, ובמשתמע גם להיות עם נורמלי בארצנו, עם המכבד את ארצו – ואיננו מציע אותה לאויב – והנאמן לסמלים הלאומיים שלו, ובראשם דגלו.
אני יכול להבין מה יעשו אנשי מרצ אשר יכרכרו עם דגלי האויב. מרצ חדלה מזמן להיות מפלגה ציונית, ומקומה הראוי הוא סיעה בתוך הרשימה המשותפת, תודה למרב מיכאלי על כך שהביאה להיעדרותה של מרצ מן הכנסת הנוכחית. עם עוד קצת מאמץ היא יכולה היתה לשלוח גם את מפלגתה אל מחוץ לכנסת.
אינני יכול להבין מה יעשה שר הביטחון לשעבר והרמטכ"ל לשעבר, רב-אלוף במילואים בני גנץ, בהפגנה זו. גנץ הודיע על כוונתו להשתתף בהפגנה ולהרעיד את המדינה. האם יעזוב את המקום כאשר יונף בלב תל-אביב הדגל של הארגון לשחרור פלשתין כולה! ושל רשות הטרור הפלשתינאית? האם לא יראה בהנפת דגל זה קו אדום שאסור לחצות אותו, דגל שחור המתנוסס מעל ההפגנה.
אני קורא לבני גנץ להתעשת, לחשב מסלול מחדש, ולעזוב בהפגנתיות את ההפגנה ברגע שהדגל השחור יעיב על מטרותיה.