שלמה קרעי
שלמה קרעיצילום: Olivier Fitoussi/Flash90

שר התקשורת שלמה קרעי התראיין הערב (מוצאי שבת) ב"פגוש את העיתונות" ואמר כי הוא יביא לקיצוץ של מאות מיליונים בתקציב תאגיד השידור הציבורי "כאן".

"אין מקום לשידור ציבורי במדינת ישראל", אמר קרעי בריאיון. "תהיה הסרת חסמים ופתיחת השוק לתחרות. מקווה שזה ייכנס לחוק ההסדרים הקרוב. התקציב של התאגיד יקוצץ במאות מיליונים. ניקח את כל מאות המיליונים האלה שהיום הולכים לשחקן יחיד בשוק (תאגיד השידור הציבורי) ונחלק אותם נכון יותר".

וברקע ההפגנה שמתקיימת הערב, שר התקשורת התייחס בשיחה גם למהפכה במערכת המשפט: "הרפורמה היא פשרה. אני לא מוכן לפשרה על פסקת התגברות של 61. אני מוכן לכל שינוי שישאיר את נבחרי הציבור ככאלה שמחליטים וקובעים, המילה האחרונה תהיה בידי נבחרי הציבור".

"כאשר הציבור הלך לקלפי הוא ידע. בכל כנס, תמיד דיברנו על זה. מכיר את המושג אפליה מתקנת? לאופוזיציה יש 100% במוסד שנקרא בג"ץ. אבל יש שופטים, השופטים יפסקו", אמר קרעי. הוא הוסיף: " כתבים היום רוצים לרצות את המילייה שלהם, אני רוצה שכתבים ירצו את הציבור. אסגור את הרשות השנייה, את מועצת הכבלים והלוויין".

מנכ''ל התאגיד "כאן" גולן יוכפז אמר בתגובה לקרעי כי קיצוץ של מאות מיליונים מתקציב התאגיד פירושו אחד - סגירת תאגיד השידור הציבורי, "שהפך בארץ ובעולם לסמל של איכות ויצירה ישראלית אמיתית''. יוכפז הדגיש כי ''התאגיד, כגוף שידור עצמאי, ימשיך בנחישות בפעילות ועשייה, למרות האיומים על עצם קיומו".

ארגון העיתונאים והעיתונאיות, הארגון היציג של עיתונאי תאגיד השידור זועם על הראיון: "האמירה של השר קרעי כי בכוונתו לקצץ במאות מיליונים את תקציב תאגיד השידור הציבורי היא הכרזת מלחמה על השידור הציבורי. שידור ציבורי בחברה דמוקרטית מאפשר שידורים איכותיים בעלי ערך חברתי ותרבותי, שאינם תלויים בבעלי ממון ואינטרסנטים ובשיקולים מסחריים בלבד.

"אנו מתנגדים בצורה נחרצת לכל ניסיון לפגוע בשידור הציבורי בכלל ובתאגיד השידור הציבורי בפרט. בתוך שנים ספורות תאגיד השידור הפך להיות לתו תקן של שירות ציבורי מצטיין הכולל חדשנות טכנולוגית, תוכן איכותי, הפקות מקומיות, חטיבת חדשות עצמאית משפיעה, והכל על בסיס עבודה מקצועית חסרת פשרות של מאות עובדי התאגיד. לכן כל הדיבורים על סגירה או הפרטה של תאגיד השידור, אינם אלא ניסיון לאיים על עיתונאי התאגיד ולהרתיע אותם מלעשות את עבודתם נאמנה, תוך פגיעה בפרנסתן של מאות משפחות. אנו קוראים להפסיק עם ניסיונות ההפחדה ולתת לעובדי התאגיד להמשיך לבצע את העבודה המצוינת שהם עושים."

אגודת העיתונאים ירושלים מסרה כי זו "הכרזת המלחמה של השר קרעי על הרשות הרביעית, התקשורת ובפרט על השידור הציבורי באה במהלך מתואם ומקביל להפיכה אחרת של שר המשפטים, יריב לוין נגד הרשות השופטת. מדובר בשיטת הסלמי לפירוק הדמוקרטיה הישראלית, מהלך שנגדו מפגינים רבבות אזרחים הערב בכיכר הבימה.

אגודת העיתונאים ירושלים תיאבק ביחד עם התאגיד ומאות חבריה וחברותיה המאוגדים בכוונות לרסק את השידור הציבורי. בזמן שהשר קרעי בא עם רשימה של כלי תקשורת שהוא מתכנן לסגור, תוך חניקת תאגיד השידור הישראלי, הנשיא ביידן מגדיל את תקציב השידור הציבורי. טוב יעשו נתניהו וקרעי אם ילמדו מראשי מדינות דמוקרטיות אחרות שמטפחים את החופש העיתונאי ולא רואים בו איום".