תלמידים בתלמוד תורה ציוני
תלמידים בתלמוד תורה ציוניצילום: נתי שוחט, פלאש 90

נציגי ההורים שילדיהם לומדים בתלמודי תורה ובמוסדות מוכש"ר ציוניים בכל רחבי הארץ פנו ליו"ר סיעת הציונות הדתית, ח"כ שמחה רוטמן בבקשה כי הסיעה תיפגש עימם בהקדם על מנת לוודא כי היא תעמוד על ההסכם הקואליציוני ותביא הקלה בשכר הלימוד בתלמודי התורה הציוניים.

בפנייתם כתבו ההורים כי "כנציגי הורים שילדיהם לומדים בתלמודי התורה הציוניים ונאנקים תחת שכר הלימוד, אנו מבקשים לברך את סיעת הציונות הדתית ואת יו"ר התנועה, השר בצלאל סמוטריץ' ולהודות על נכונות למאבק למען תקציב לתלמודי התורה ובעיקר על סעיף חשוב שמופיע בהסכם הקואליציוני של הציונות הדתית עם הליכוד ומאפשר להגדיל את התקציב ככל שהמוסד מלמד יותר לימודי ליבה, דבר שיכול להביא להקלת נטל התשלומים המושתים על ההורים. מדובר בסעיף היסטורי, ולפיו, מוסד מוכש"ר שעומד בדרישות החוק, מלמד יותר לימודי ליבה ממה שהוא חייב, ובנוסף גם אינו מסנן תלמידים (אינטגרטיבי), יוכל לקבל תקציב שיאפשר לו להעניק את ההזדמנות השווה לילדינו מבלי שנצטרך להיות עניים."

ההורים המודאגים מבהירים כי חששם ממסמוס הסעיף נולד לאחר שבעיתונות החרדית נכתב כי דגל התורה פנתה לליכוד ותבעה למחוק את הסעיף ו/או להפוך אותו לאות מתה ולא ליישמו, כך שימנע מהממשלה לאפשר לתלמודי התורה הציוניים להנות מתקציב זהה לזה שמקבלות הרשתות החרדיות במוכש"ר (המוכר שאינו רשמי).

תלמודי התורה הציוניים, הם חלק ממוסדות החינוך המוכר שאינו רשמי, המוכרים על ידי המדינה, נדרשים לעמוד בדרישות החוקים והתקנות של משרד החינוך ומחוייבים ב 75% מלימודי הליבה. אלא שבמהלך השנים, גובה התקצוב שלהם שהיה אמור להיות 75% מזה של תלמידים בחינוך הממלכתי והממ"ד, נשחק והגיע ל 30% בלבד ממקביליהם. לעומתם, 2 רשתות החינוך החרדיות, מעין החינוך התורני המזוהה עם ש"ס והחינוך העצמאי המזוהה עם יהדות התורה זוכות לתקציב של 100% משעות הלימוד ללא קשר ללימודי הליבה בפועל או לקבלת תלמידים ללא סינון.

ההורים מבקשים "לעמוד על קיום הסעיף בהסכם הקואליציוני עם הליכוד בו מוסד מוכש"ר שעומד בדרישות החוק, מלמד יותר לימודי ליבה ממה שהוא חייב, ובנוסף גם אינו מסנן תלמידים (אינטגרטיבי), יוכל לקבל תקציב גדול יותר, כך גם תצטמצם האפליה החמורה בין המוסדות הציוניים לבין הרשתות החרדיות, וגם תהיה הקלה משמעותית בשכר הלימוד הכבד המוטל על ההורים במקרה שתלמוד התורה עומד בפרמטרים ציבוריים ומאפשר חינוך תורני לאומי, בלי לוותר על ערכי הציונות, יחס מכבד לצבא ולשירות הלאומי"

עוד מציינים ההורים כי הפגישה דחופה, שכן "כידוע , העבודה על תקציב המדינה נעשית ממש בימים אלו וללא החלצות למען הענין, לא נחלץ מן המיצר התקציבי."