שחקני מכבי. יניפו את התואר?
שחקני מכבי. יניפו את התואר?צילום: מכבי ת"א, האפליקציה הרשמית

גמר ידוע מראש? שעה ספורה אחרי העפלתה של מכבי ת"א אל חצי גמר גביע המדינה בכדורסל, עם ניצחון גדול על מחזיקת הגביע בני הרצליה והדחתה מהמפעל בו זכתה בעונה שעברה, הוגרלו כל ארבע הקבוצות שהעפילו אל חצי הגמר.

בהגרלה שנערכה הערב (שני) נקבע כי מכבי תל אביב תתמודד מול עירוני נס ציונה ואילו הפועל חיפה תנסה להמשיך את ההפתעה שלה גם מול הפועל ירושלים שהפעם תגיע למשחק כשהיא פייבוריטית.

נכון לעכשיו משחקי חצי גמר הגביע ייערכו ב-14 בפברואר בהיכל הטוטו שבחולון, זאת למרות שבתחילה תוכנן כי המשחקים יתקיימו בהיכל הפיס ארנה שבבירה אך בשל העלויות הגבוהות באיגוד הכדורסל הודיעו כי הם מעבירים את המשחקים לאולם שמכיל רק 5,500 מקומות ישיבה, במה שעורר את חמת זעמם של אוהדים רבים.

יש לציין כי גם אם יפצלו את שני משחקי חצאי הגמר לימים שונים, עדיין הביקוש לכרטיסים יהיה גדול לעומת כמות הכיסאות באולם שבחולון.

באשר להגרלה, על פי זו הוכרע כי מפגש בין מכבי ת"א להפועל ירושלים, שתי היריבות הוותיקות, במפעל הגביע, יתאפשר רק בגמר שיזכיר את כל ההיסטוריה רבת השנים בין השתיים אם וכאשר אלה יצליחו להעפיל לשם.

האם מכבי תל אביב תניף את הגביע בפעם ה-46 שלה או שמא שוב תאבד את התואר השני בחשיבותו בכדורסל הישראלי, אך כזה שלא הניפה זה הרבה זמן.