
ח"כ יצחק פינדרוס (יהדות התורה) אומר בשיחה עם ערוץ 7 כי הוא דואג באופן אישי לתקצוב תלמודי התורה מהציונות הדתית.
"אנחנו בהסכם הקואליציוני דרשנו השוואה באחוזים במוכר שאינו רשמי שהוא חד משמעי כולל תלמודי תורה של הציונות הדתית. דבר ברור, אין פה התחכמויות. אני אישית ביחד עם הרב גפני מטפלים בתלמודי תורה הציונים-דתיים כל הזמן".
פינדרוס אומר כי הטענות של הורים מתלמודי התורה על 'התנגדות גורמים חרדים' פשוט לא נכונה. "מצוץ מהאצבע לומר שנדאג רק לתלמודי תודה החרדים ולא לציוני דתי. סיפור מצחיק ומגוחך, אין חיה כזו מוכר שאינו רשמי שהוא חרדי או דתי לאומי".
פינדרוס מבקש להדגיש שלמעלה מ-60 אחוזים מהציבור החרדי לא נמצאים ברשתות, כך שהטענה שהרשתות הוחרגו, לא נכונה לרוב הציבור החרדי. "נכון שיש רשתות שמתוקצבות על מלא אבל אין דרך לקבל עוד רשתות, הרי זה הסיפור של בעלזא ושל כולם. יותר קל לעשות מהפכה של לוין מאשר להקים עוד רשת. האירוע כאן לא קשור לחרדים או לא חרדים, כידוע 60 אחוזים מהחרדים לא נמצאים ברשתות, לכן זה מצחיק".
"עו"ד דה הרטוך ניהל בזמנו מלחמה שאתה לא יכול לתת למוכר שאינו רשמי יותר מ-75 אחוזים, כי זה נוגד את כבוד יסוד האדם וחירותו, ורק הרשתות הוחרגו ב-92 לא נכנסו לכך כי החקיקה כלפיהם הייתה לפני חוק יסוד האדם וחירותו, לכן הם הוחרגו. לכן, בהסכמים הקואליציונים דרשנו שה-75 אחוזים יהיו 75 אחוזים, ועל זה כל ההסתה שעושים עלינו בתקשורת".
