עקיבא נוביק, עיתונאי
עקיבא נוביק, עיתונאיצילום: יח"צ

1. האם נפתלי בנט סבור שהעם מטומטם? בהחלט אפשר היה לחשוב כך השבוע. בנט תקף במילים חריפות את התוכנית המשפטית של יריב לוין - מהלכים שהוא עצמו הבטיח לציבור שיקדם במשך רוב שנותיו בפוליטיקה, לו רק בנימין נתניהו יפסיק להפריע לו.

אז מה קרה לבנט? לדעתי, הוא השתכנע עמוקות בשנתיים האחרונות שהדבר החשוב ביותר למדינה הוא הסכמות ורוח טובה. זאת ועוד: בנט יודע שהוא מחוק לגמרי בימין, וקאמבק פוליטי יבוא לו מאזורי החיוג של המרכז הפוליטי. אחרי שנה שנתיים שלוש של קואליציה כוחנית כזאת, ייתכן שהביקוש לאיש 'ימין פרגמטי' יגבר, והוא יחזור על גבי הקלף הזה כאיש מרכז.

2. כמה לא נורמלית המדינה הזאת, שהאירוע הכי נורמלי ומרגיע בה הוא טקס חילופי רמטכ"לים. כמה שאר רוח, איזו קדושה יש במעמד. פאתוס ממלכתי עם נגיעות שמאלץ וסיומת ארוכה ונעימה של נביאי ישראל. מאביב כוכבי הנואם המיומן דרך הרצי הלוי הירוק ועד יואב גלנט שנשמע כאילו הוא מטיח בנו את נאומו.

מעל כל הנואמים נמצא נתניהו. אין מקום שבו הוא באלמנט כמו בטקס צבאי. זו הפעם החמישית שהוא מברך רמטכ"ל נכנס, והוא מדויק להפליא: הטונים, המחוות הקטנות, הדיבור הכאילו מהוסס אך עם זאת התקפי במידה, הנרטיב שלא פיו ידו על הגה הביטחון מאז ומעולם.

זה לא היה נאום צנוע במיוחד. נתניהו עשה לכוכבי 'המנוח ואני', והצליח להחמיא גם לעצמו דרך הרמטכ"ל היוצא. והוצאנו והצלנו וגאלנו ולקחנו. הוא דיבר על "הזכות הנעלה להתייצב כתף אל כתף לשליחותנו בהבטחת קיומה ועתידה של מדינת ישראל" והדגיש: "כך עשינו בעשור האחרון, וכך נמשיך לעשות". אחר כך עבר להחמיא להסכמי אברהם, ולמבצע שומר החומות (בחיי, הוא רואה בכך הצלחה).

כל דבר שבח נוסח בקפידה. נתניהו הרי רגיל לפושטי מדים שמתייצבים נגדו, ואין לו כוונה לתרום לקמפיין של הבא. "כעת תוכל לבלות יותר זמן עם משפחתך הנחמדה", התפעם. "תוכל לטייל בעולם, תוכל לחזור לתחביבים
ישנים - נגינה וציור. הייתי רוצה לראות כמה מהציורים, לשמוע קצת מהנגינה". נתניהו היה מוכן ללכת לקונצרט שלם, ואחריו תערוכה מיצירותיו של כוכבי, העיקר שלא ינהיג מולו את מפלגת דגל ישראל או כולנו ציונים או מחנה המאחד בבחירות הבאות.

3. בשעת כתיבת שורות אלו, לראשונה מאז הקמתה, יש למדינת ישראל ראש ממשלה לוי, נשיא מדינה לוי וגם רמטכ"ל לוי. ידידי העיתונאי גיל הופמן שם לב לכך.

ולא זו אף זו: את הרפורמה המשמעותית ביותר בממשלה מוביל יריב לוין הלוי. את הקואליציה מנהל אופיר כ"ץ, בן שבט לוי כמובן, ובתיק החוץ הבכיר מכהנים ברוטציה כ"ץ וכהן. בלשכת יו"ר הכנסת (סמל שלטון) ישב עד החודש מיקי לוי. הגשתי שאילתא ללשכת אמיר אוחנה אך התברר שהנ"ל ישראל. פניתי גם ליו"ר האופוזיציה
יאיר לפיד (למפל במקור), אך הוא טוען שאיננו לוי.

האם חוזרת ההגמוניה של שבט הלוי בעם ישראל? האם האצולה מרימה ראש? ימים יגידו, אבל צריך להיתמם
או להתאמץ כדי לא לראות שקורה פה משהו. רק עם הארץ (או גרוע מכך: לייטי) יתייחס לכך בביטול. תזכרו איפה
קראתם על זה לראשונה.

גילוי נאות: הכותב הינו כהן.

באדיבות 'שביעי'