חיזבאללה
חיזבאללהצילום: פלאש 90

בחיזבאללה טוענים כי תפסו לוחם לשעבר בשורות הארגון אשר ריגל לטובת ישראל, כך דיווח היום (שבת) העיתון הלבנוני "אל-אח'באר", המקורב לארגון הטרור.

לטענתם, הלוחם, בשם "חסן ע'", מסר למודיעין הישראלי מידע אודות מיקומם של מחסני טילים של חיזבאללה במשך כשנתיים, וכן פרטים אישיים של פעילים בארגון, בתמורה לסכומי כסף מצטברים בסך של 15 אלף דולר.

לפי הדיווח שהובא בכאן חדשות, המגע הראשוני עם חסן נוצר באפריל 2020 באמצעות הוואצאפ. לאחר שעמד במשימת ניסיון, תושאל טלפונית על ידי מגייסיו על פעילותו בחיזבאללה, על היחידות שהכיר בארגון הטרור ועל ההכשרה הצבאית והדתית שעוברים הפעילים בשורותיו.

בחקירתו מסר חסן כי עם סיום משימה זו קיבל הצעת עבודה מחברת זרה העוסקת באבטחת אישים בתוך לבנון ומחוצה לה. ביולי 2022, מסר העיתון, נעצר חסן על ידי רשויות הביטחון בדרום לבנון שם מסר הודאה מלאה על כל פעילותו בשורות המודיעין הישראלי.