
לא מעט חברות הייטק קמו בידי ישראלים או בישראל בשני העשורים האחרונים, חלק מהחברות נקנו על ידי ענקיות טכנולוגיה בינלאומיות, חלקן הצליחו להתרחב במידה מסוימת ברחבי העולם.
אך מעטות החברות שהצליחו גם להתפרס אל מספר יבשות ברחבי העולם וגם להביא בשורה חדשנית לעולם, אחת מאותן חברות היא לא אחרת מאשר חברת ''היי בוב'' אשר מנוהלת על ידי רוני זהבי לו ניסיון של מעל 25 שנים בתחום SaaS.
בעזרת חברת היי בוב עולם משאבי האנוש הופך להרבה יותר יעיל, אפקטיבי ומותאם אל צרכי המאה העשרים ואחת, החל מניהול שעות עבודה תקינות ועד אל לקליטה מלאה של עובדים בצורה דיגיטלית ומהירה. אך לצד התפרסות אל מדינות רבות בעולם ומתן מענה למעל 1,000 חברות, החברה הצליחה לגייס רק באוגוסט האחרון מעל למאה מיליון דולרים.
בשורה לכל הסקטורים
לא מעט בעלי עסקים וחברות יוכלו להעיד בצורה כמעט גורפת, כי עקב אכילס של החברה הוא ללא ספק משאבי אנוש של החברה. בין אם קיים אגף האחראי על כך ובין אם לא קיים, הטכנולוגיה של חברת "היי בוב" מאפשרת לכל חברה מסוגה לנהל את תחום משאבי האנוש, בצורה הרבה יותר אחראית ואף מדויקת.
הטכנולוגיה מתפרסת החל מקליטת עובדים בצורה עצמאית של המערכת ועד להתאמת המערכת כולה למידותיה של החברה. כך למשל תוכל המערכת לקלוט נתונים כמו עובדים במשרה חלקית, מלאה, פרילנסרים ועובדים מרחוק.
לצד מידע זה יתאפשר איסוף של מידע רחב יותר כמו שיכלול ימי חופשה, זכויות עובדים כמו ימי מחלה וחופשה, בקשות עבור ימי חופשה ואפילו איסוף מידע כמו תחומי עניין של העובדים.
איסוף נתונים שכאלו יאפשרו לטכנולוגיה המתבססת על פיתוח HR, גם לענות על שאלות כמו מי ''מי מבין חברי הצוות יוכלו לפתור תקלה x'' או ''אילו חברי צוות מתאימים לתפקיד מנטור?'' יכולות אלו של התוכנה יאפשרו להכיר מידע בלתי פורמלי יקר ערך עבור אגף משאבי האנוש או עבור מנהלי צוותים. הפיתוח איננו חוסך על החלק הקריטי בניהול עובדים והוא כמובן ניהול השכר, שכיום מתאפשר בעזרת שיתוף הפעולה עם חברת Dell גם בעבור עובדים מרחוק וגם כאלו המגיעים אל המשרד.
היי בוב בהתפתחות מתמדת
חברת ''היי בוב'' מעניקה שירות החל מקנדה ועד אל צרפת, אוסטריה, שוויץ, אוסטרליה ובשנה האחרונה גם פורטוגל שם רכשה חברת ''היי בוב'' את חברת ''באגל'. שם מתכננת חברת "היי בוב" לא רק לתת מענה ללקוחותיה במדינה הפורטוגזית, אלא גם להקים מרכז פיתוח ומחקר. רכישת חברת ''באגל'' הפורטוגלית והקמת מרכז פיתוח מגיעים כחלק ממגמה אירופאית ועולמית, בה נחשבת מדינת פורטוגל לאחת ההפתעות בשוק ההייטק האירופי בשנים האחרונות.
אך בנוסף לכך החברה הישראלית הצליחה גם לשבור שיאים בכל הקשור לשווי החברה, יחד עם סבב גיוסים מוצלח במיוחד בקיץ האחרון. כשמאחורי השקעה בשווי של 150 מיליון דולרים עומדות חברות להשקעות כמו General Atlantic ומסכמת כ-300 מיליון דולרים שגויסו במהלך עשרה חודשים בלבד. פיתוחים, שיתופי פעולה והאמון שניתן בחברה ממספר משקיעים בינלאומיים בולטים, רק יכולים לרמוז על עתידה המזהיר של החברה הישראלית.
היכנסו ללינק לקריאה נוספת על "היי בוב" ומנהלה רוני זהבי