בן גביר ונציבת שב"ס
בן גביר ונציבת שב"סצילום: דוברות שב"ס

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר ביקר היום (ה') בשירות בתי הסוהר, בליווי הנציבה רב גונדר קטי פרי וסגל הפיקוד הבכיר.

את ביקורו פתח השר בהיכל ההנצחה ואנדרטת החללים של שירות בתי הסוהר, שם חלק כבוד לסוהרים שמסרו נפשם עקב ובמהלך שירותם.

לאחר מכן נפגש השר עם סגל הפיקוד הבכיר של שירות בתי הסוהר לשיחת היכרות, שם שמע מהם על החזון והמשימות המבצעיות שלהם וסיפר על כוונתו להעצים את הארגון.

במהלך הביקור העניקה הנציבה פרי לשר מזכרת מהביקור: תיעוד מקורי ונדיר של מסמך שאותר בארכיון מכון ז'בוטינסקי, עדות לחברותה של אימו, שושנה (שנגלוף) בן גביר ז"ל בארגון מחתרת האצ"ל, לפועלה האמיץ כבר בגיל 14 עת נתפסה בידי שוטרי המנדט הבריטי והושמה במעצר.

באדיבות ארכיון מכון ז'בוטנסקי

בן גביר אמר: "שמח לפגוש אתכם וגאה בכם אנשי שירות בתי הסוהר. התפקיד שלכם הוא דינמי. אתם עומדים מול פושעים ותפקידכם הוא מצד אחד לסייע לאותם אסירים לצאת מבית הכלא בתום השירות - אנשים אחרים, להוציא אותם ממעגל הפשע. אבל אתם עומדים גם מול מחבלים עוינים ושם אתם צריכים להיות נחושים ולחתור למגע. לא לאפשר להם לחגוג ולתת להם כמה שפחות תנאים, ככל שהחוק מאפשר''.

עוד אמר השר: ''אני גאה בכם ומעריץ את מסירות הנפש וההקרבה שלכם למען עם ישראל. אני יודע כמה יכולתם להרוויח במגזר הפרטי ואני מכיר את שעות העבודה שלכם, ביום ובלילה, שבתות וחגים ואני מעריך אתכם מאוד על ההתייצבות לשירות עם ישראל".

צילום: דוברות שב"ס

נציבת שב"ס, רב גונדר קטי פרי: "אני מברכת על בואך לביקור ראשון רשמי בשב"ס כשר לביטחון לאומי, אני חושבת שיש חשיבות מאוד גדולה להיכרות של הארגון והבנה של התהליכים העמוקים שהוא עובר בשנתיים האחרונות, הן במהפכה הטכנולוגית והן בהיבטי הבינוי האסטרטגי שיקדם את הכליאה במדינת ישראל למקום הראוי לה.

''אנו בשיאם של תהליכים רבים שהכרחי להמשיכם, ונדרש קשב ומשאבים להמשיך ולהוביל. עלינו לפעול יחד לשיפור תנאי ההעסקה של הסוהרים מתוך הבנה כי עבודתם החשובה מאתגרת ביותר, עם האוכלוסיה המורכבת ביותר במדינת ישראל 24/7. שב"ס נמנה על ארגוני הביטחון במדינת ישראל ללחימה בפשיעה, ויחד עם זאת עם שליחות חברתית בעלת משמעות לחוסנה של המדינה'', אמרה פרי.