מטוס של דלתא
מטוס של דלתאצילום: ISTOCK

חברת התעופה האמריקנית דלתא איירליינס חוקרת תקרית שאירעה על טיסה מפלורידה לניו יורק כשדיילת ניסתה להעביר חלק מכבודה של נוסע חרדי לתא אחר ומשסורבה - הורד הנוסע מהטיסה.

התקרית אירעה כשנוסעים עלו על טיסת דלתא מפורט לודרדייל שבפלורידה לשדה התעופה לה-גוארדיה בניו יורק, ביום שני ה-23 בינואר.

על פי דיווח באתר החדשות החרדי 'המודיע' המתפרסם גם בשפה האנגלית ותורגם לראשונה ב'וואלה', תחילה נרשם וויכוח בין הדיילת לנוסע החרדי בשל קופסת ה'שטריימל' שאפסן בתא האחסון העילי לצד תיק היד שלו.

על פי הדיווח, הדיילת העירה לו: "לכם תמיד יש טונות של מזוודות. למה אתה לא יכול להניח את תיק הכובעים מתחת לרגליים?".

הנוסע הבליג על השימוש ב'אתם' שרמז על סטיגמות שליליות המודבקות לקולקטיב החרדי, והשיב כי יש די מקום בתאי האחסון העיליים וכי אם יתעורר צורך בפינוי הכבודה - הוא יעשה זאת.

כעבור זמן קצר, כך לדברי הנוסע, שבה הדיילת וניסתה להעביר את תיק השטריימל לתא אחסון חלופי. הנוסע בתגובה ביקש ממנה להניח לחפציו. הדיילת אכן עזבה את התיק אך חזרה עם צוות המטוס שהורה לנוסע לרדת מהטיסה כשהיא מבהירה "או הוא - או אני".

הנוסע אכן ירדתי מהטיסה כשהחברה מציעה לו לינה במלון ללילה ושובר נסיעה על סך 500 דולר.

עורך דינו של הנוסע טען בעקבות המקרה כי המזוודות של האיש היו במסגרת הכבודה המותרת של דלתא.

מדלתא נמסר כי "דלתא מודעת (לנושא) ומצויה בשלבים מקדמיים של חקירת העניין. אנו מחויבים לעשות שימוש בתוצאות החקירה הזו כדי להגיע להבנה מלאה של האירועים שהתרחשו, ולהגיב בהתאם".