
ראש הממשלה בנימין נתניהו הבטיח לשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר כי חאן אל אחמר תפונה טרם הגשת התשובה לבג"ץ, אך לא נקב במועד.
בסביבת נתניהו תולים את הדחיה בביקור שר החוץ האמריקני אנתוני בלינקן בישראל והקרבה לתחילת חודש הרמדאן.
לפי הדיווח בכאן 11, הובטח לראשי המפלגות שתתקיים איתם ישיבה טרם הגשת התשובה. וראש הממשלה אף התחייב להקים צוות שרים שיכלול את בן גביר, השר בצלאל סמוטריץ' וכמה משרי הליכוד - אך אף פגישה לא התכנסה.
לקראת הגשת התשובה לבג"ץ, רק ראש הסגל של נתניהו, צחי ברוורמן נפגש בנפרד עם בן גביר, סמוטריץ' ושר הביטחון יואב גלנט.

המדינה ביקשה היום מבג"ץ דחייה נוספת לתשובתה לעתירה על פינוי המאחז הבלתי חוקי. זו הדחייה התשיעית במספרה מאז ניתן צו הפינוי והיא מגיע אחרי שתקופת ההארכה שניתנה למדינה בעתירת ארגון "רגבים" הסתיימה היום.
באופוזיציה מיהרו לתקוף את הממשלה על העיכוב בפינוי, אחרי שבשנים האחרונות הבטיחו בכירי הקואליציה לפנות את חאן אל אחמר ברגע שיגיעו לשלטון.
ח"כ זאב אלקין מהמחנה הממלכתי עקץ: 'ממשלת ימין על מלא? באמת? עוד לא החליטה מה היא רוצה לעשות עם חאן אלאחמר וצריכה זמן? וזה מול עתירה שבזמנו קידם סמוטריץ' מטעם תנועת רגבים. חשש כבד ל'הסתננות של האחים המוסלמים' לקואליציה הנוכחית, אחרת איך ניתן להסביר את זה? סמוטריץ' ובן גביר עדיין בממשלה?''.
ח"כ עודד פורר מישראל ביתנו הודה כי ''מנתניהו לא היו לי ציפיות. הוא כבר עצר את הטרקטורים בשטח, לאחר שליברמן נתן את הוראת הפינוי. אבל איפה השר במשרד הביטחון שדרש סמכויות ביו"ש, דיוק בשביל המקרים האלה? איפה השר לבטחון לאומי? האם שרת ההתיישבות אורית סטרוק יודעת שהיא נושאת באחריות משותפת לפיתוח ההתיישבות הפלסטינית?''.
ח"כ דני דנון מהליכוד אמר כי "תשובת הממשלה החדשה לבג"צ המנסה להתחמק מפינוי חאן אל אחמר היא תקדים מסוכן ומתן רוח גבית לבנייה הלא חוקית של הפלסטינים. נבחרנו לשנות את מדיניות הגמגום של הממשלה הקודמת ולא להמשיך אותה. עדיין לא מאוחר לפעול ולפנות את חאן אל אחמר''.
השר לשעבר אביגדור ליברמן, שגם הממשלה שבה הוא היה חבר נמנעה מפינוי המאחז, כתב: "איפה המשילות? לא יכול להיות דין אחד ליהודים ודין אחר לערבים". הוא פנה לשרים בצלאל סמוטריץ' ואיתמר בן גביר וכתב: "ערים?".
ברשתות החברתיות הופץ סרטון שבו נשמע בן גביר בהיותו מועמד לכנסת, מבטיח לפנות את המאחז הלא חוקי: ''כאן מאחורי בחאן אל אחמר נמצאת התשובה מדוע חייבים עוצמה יהודית בכנסת. כל אלה שרק דיברו ודיברו ודיברו, מתגלים שהכל אבל הכל הצגה אחת גדולה''.